Diyarbakır'da '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'

- KYK'da açılan sergide Anadolu Ajansı'nın darbe girişimi gecesi çektiği 50 fotoğraf yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Selahattin Eyyübi Öğrenci Yurdu'nda, "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Sergide, Anadolu Ajansı foto muhabirlerince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesi ve sonrası çekilen 50 fotoğrafı sergilendi.

KYK Diyarbakır İl Müdürü Metin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da Türk halkının gösterdiği kahramanca dik duruşu sergi ile öğrencilere göstermeyi amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin sergi sayesinde darbe girişimi gecesinde yaşanan farklı durumları görme imkanı elde ettiklerini belirten Yılmaz, "Darbe gecesi yaşanan çirkin ve korkunç saldırının ülkemize, milletimize verdiği zararı bu sergi ile bir kez daha gördük." dedi.

Fotoğrafların lokanta ve kafetarya girişinde öğrencilerin sık kullandığı alanda sergilendiğini aktaran Yılmaz, öğrencilerin sergiye yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

Yılmaz, sergiyi gezen öğrencilerin kahraman Türk halkının direnişini farklı açılardan gördüğünü aktardı.

Sergiyi gezen Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Sevgi Kağızman ise darbe girişiminin en çok gençleri etkilediğini ifade etti.

Fotoğraf sergisinin gerçekleri gösterme açısından önemini vurgulayan Kağızman, "Fotoğraflar, o anların ölümsüzleştirilmesi ve akılda kalmasını sağlıyor. Daha etkileyici bir yanı var. Yaşadıklarımız bu sayede sürekli hafızamızda kalacak. Yaşım itibarıyla darbeye hiç tanık olmadım, bu fotoğraflar darbenin korkunç yüzünü bize gösterdi." dedi.

Fotoğraflarda milletin vatan aşkını gördüğünü kaydeden Nezahat Demir de "İnsanlar canı pahasına ülkesini korudu. Tankların önüne serilme anları beni çok duygulandırdı. Darbe girişimindeki vahşeti fotoğraflarda net olarak gördük. Sergi, televizyonlardan gördüğümüz görüntülerden daha etkileyiciydi. Milletimiz darbenin üstesinden geldi." diye konuştu.

Sergi, ildeki KYK'ya bağlı 7 bin 834 öğrencinin barındığı 5 yurtta, bir hafta boyunca gezilebilecek.

Yorumlar