Diyarbakır-Şanlıurfa karayolundaki kaza

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden terör saldırıları nedeniyle Mersin'e göç etmek zorunda kalan ve sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından ilçeye dönerken trafik kazasında hayatını kaybeden aynı aileden 6 kişinin cenazesi yan yana toprağa verildi - Kazada hayatını kaybedenlerin yakını Salar: - "Hastanedeki yaralılardan biri daha hayatını kaybetti. Onun da cenazesi yola çıkarıldı"

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır-Şanlıurfa karayolundaki kaza

HAKKARİ (AA) - Yüksekova'dan terör saldırıları yüzünden ayrılmak zorunda kalan ve sağlanan huzur ortamıyla ilçeye dönerken meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden aynı aileden 6 kişi yan yana defnedildi.

Yüksekova'daki sokağa çıkma yasağından bir gün önce Mersin'deki yakınlarının yanına giden ve yasağın kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından ilçeye dönerken Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda geçirdikleri kaza sonucu hayatını kaybeden Salar ailesinden 6 kişinin cenazeleri Yüksekova'ya getirildi.

Sadık, Çiğdem, Cahide, Berkan, Zehra ve Caner Salar'ın cenazeleri ilçeye bağlı Aşağı Öveç köyü mezarlığında gözyaşları arasında yan yana defnedildi.

Mezarlıkta fenalık geçiren Salar ailesinin yakınları, vatandaşlar tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

- "Yaralılardan biri daha hayatını kaybetti"

Kazada ölen Sadık Salar'ın kardeşi Mehmet Salar, yaptığı açıklamada, kazada yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan birinin daha hayatını kaybettiğini söyledi.

Olayda ağabeyini, yengesini ve yeğenlerini kaybettiğini belirten Salar, "Yaşanan olaylar nedeniyle mecbur göç ettiler. Dönüş yolunda da kaza geçirdiler. Hastanedeki yaralılardan biri daha hayatını kaybetti. Onun da cenazesi yola çıkarıldı. Cenazelerin hepsini yan yana defnettik. Büyük bir acı yaşıyoruz. Allah sabır ve metanet versin inşallah." dedi.


Yorumlar