Diyarbakır'da nöbet devam ediyor

Diyarbakır'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkilerini sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da nöbet devam ediyor
Diyarbakır'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Etkinlikte mevlit okutuldu, darbe girişimi şehit olanlar için dua edildi. Engelli, yaşlı ve çocukların da bulunduğu alanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Etkinlikte İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, darbe girişiminde bulunanları kınadığını söyledi. Diyarbakır'ın acıyı ve gözyaşını iyi bildiğini, bu nedenle cuntacılara sert tepki gösterdiğini belirten Döngeloğlu, şöyle konuştu:
"Aramıza maalesef nifakı kavgayı sokmak istediler ama 15 Temmuz akşamında gördüm ki bir aziz millet Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arnavut'u, Arap'ı, Gürcü'sü, Zaza'sı ile tankların üzerine yürüdü. 7 yaşındaki çocuklar, tanklara karşı geldi. Küçücük çocuklar, koca koca tanklara, Amerika'da kurulmuş hain planlara bu Müslüman milleti galip getirdi."

Vatandaşlardan İhsan Kaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbeciler karşı halkın birlik içinde mücadele ettiğini kaydetti. Asker içerisine sızmış teröristlerin halka bombayla saldırdığını belirten Kaş, darbe girişimi ile halkın iradesinin teslim alınmaya çalışıldığını ifade etti.
Alanlarda milli egemenlik duygusunun pekiştiğini aktaran Kaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci emrine kadar sokaklardan ayrılamayacaklarını söyledi.

Yorumlar