Diyanet'ten terör mağduru kadınlara destek

- Diyanet İşleri Başkanlığının ramazan dolayısıyla başlattığı çalışma kapsamında Diyarbakır'a gelen uzmanlar, "İslam aleminin 5. Harem-i Şerif"i olarak kabul edilen Sur ilçesindeki Ulu Cami'de terör mağduru kadınlarla bir araya geldi - İlçe müftüsü Tolan: "Sur'daki terör olaylarından en çok kadın ve çocuklar etkilendi. Kadın vaizlerimiz kentimize terörden mağdur olan, psikolojileri bozulan kadın cemaatimizle gönül köprüleri kurmak için geldi"

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'ten terör mağduru kadınlara destek

DİYARBAKIR (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığının, "Gelin gönüller yapalım bu ramazan ve her zaman" teması ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kadınlara yönelik düzenlediği program kapsamında Diyarbakır'a gelen uzmanlar, Sur ilçesinde terör mağduru kadınlarla buluştu.

"Dini rehberlik ve manevi destek" programı kapsamında Ankara, İzmir, Malatya, Aksaray, İstanbul, Samsun, Giresun, Bursa ve Bolu'da görevli 16 kadın uzman vaiz ve Kur'an kursu öğretmeninin, bölgedeki terör mağdurları, şehit yakınları, sığınmacılar ve gazilerle görüşmesi sürüyor.

Kente Ankara'dan gelen İl Uzman Vaizi Betül Altun Erincik ve Samsun'dan gelen Kur'an kursu öğreticisi Zeliha Ustaosmanoğlu, "İslam aleminin 5. Harem-i Şerif"i olarak kabul edilen Ulu Cami'de terör mağduru kadınlarla bir araya geldi.

Ustaosmanoğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim'in ardından Erincik terör saldırılarından dolayı mağduriyet yaşayan kadınlarla görüştü.

Ramazan ayının manevi önemine değinen Betül Altun Erincik, ramazan ayında yapılacak ibadetlerle ilgili bilgi verdi.

Erincik, devletin tüm desteğiyle terör mağduru vatandaşlarla birlikte olduğunu ifade ederek, devletin yardım elinin, desteğinin ve gücünün terör mağduru Sur halkının yanında olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Bundan duydukları memnuniyeti dile getiren Betül Altun Erincik, programın amacının özellikle terörden etkilenen ailelerle bir araya gelip yaraların sarılmasına katkı sunmak olduğunu, bu vesileyle Surlu kadınlarla tanıştıklarını, dertlerini dinlediklerini belirtti.

- "Kadın vaizlerimiz gönül köprüleri kurmak için geldi"

Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan da ramazan ayı dolayısıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da çeşitli programlar yapıldığına işaret ederek, bu programlarda terör mağdurlarının unutulmadığını kaydetti.

"Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluştur. Biz de sonuna doğru geliyoruz." diyen Tolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sur'da çok acı günler geçirdik. Camilerimizden aylarca uzak kaldık. Bunların hasretini çektik. Şimdi huzurlu bir ortam var. İnşallah böyle devam eder. İnşallah bir daha bu acıları Allah bu millete, bu vatana ve mübarek şehre bir daha yaşatmaz. Sur'daki terör olaylarından en çok kadın ve çocuklar etkilendi. Kadın vaizlerimiz kentimize terörden mağdur olan, psikolojileri bozulan kadın cemaatimizle gönül köprüleri kurmak için geldi."

Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen iki kadın vaizenin olaylardan etkilenen kadınlarla görüştüğünü dile getirerek, "İnşallah güzel günler bizi bekliyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl ki ramazan teması gönülleri yapmak, gönüller arasında köprü kurmak, gönülden günüle muhabbet oluşturmak. Başkanlığımızın gönülleri inşa etmek için başlattığı çalışmaların hayırlı olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar