Diyanet'ten, Kerbela şehitleri için anma programı

- Diyanet İşleri Başkanlığı, Muharrem ayı dolayısıyla Kerbela şehitlerini anma programı düzenleyecek

Google Haberlere Abone ol
Diyanet'ten, Kerbela şehitleri için anma programı

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı, Muharrem ayında Kerbela şehitleri için anma programı hazırladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Muharrem ayının ilk on günü oruç tutan Alevi-Bektaşi vatandaşlarını temsilen İstanbul'da Alevi-Bektaşi kanaat önderlerine iftar daveti verecek.

Muharrem ayının 9'uncu gününe denk gelen 10 Ekim Pazartesi günü verilecek iftar davetinin ardından yatsı namazını müteakip, Eyüp Sultan Camisi'nde de mevlid programı gerçekleştirilecek.

Programda, İstanbul'un meşhur hafızları Kur'an-ı Kerim tilavet edecek, mevlid-i şerif okuyacak. Ayrıca, mersiyeler ve muharremiyeler seslendirilerek Kerbela şehitleri anılacak.

- Dedeler Avrupa yolcusu

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı, Muharrem ayının anlam ve önemini anlatmaları için Alevi dedelerini Türklerin yaşadığı Avrupa kentlerine gönderiyor. Avrupa'daki 12 ülkeye gidecek dedelerin bir kısmının gidecekleri yerlere vardığı, toplamda gönderilecek dede sayısının ise 96 olduğu belirtildi.

Alevi-Bektaşi kurumları ile yapılan görüşmeler sonrası Avrupa'ya 2013'te 73, 2014'te 94, 2015'te 97 Alevi dedesi gönderildiği bildirildi.

Geçtiğimiz 4 Nevruz ve Hıdırellez etkinliğinde toplam 63 Alevi dedesi Avrupa ülkelerine gönderilmişti.

Yorumlar