Diyalalı ailelerin evlerine dönüşü

-Diyala'ya bağlı Uzaym nahiyesinde 300 aile DAEŞ'ten kurtarılan evlerine geri döndü -Uzaym'da yaşanan çatışmalardan dolayı birçok ev kullanılamaz durumda

Google Haberlere Abone ol
Diyalalı ailelerin evlerine dönüşü

DİYALA (AA) - Irak'ın doğusundaki Diyala ilinden 300 aile terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan Uzaym nahiyesindeki evlerine geri döndü.

AA muhabirine konuşan Dicle Operasyonlar Komutanı Mizher el-Azzavi, Uzaym nahiyesine dördüncü grup ailelerin geri döndüğünü belirterek, "Önümüzdeki günlerde başka ailelerinin de evlerine dönmesini sağlayacağız. Evine dönen aileler arasında bulunan gençleri bölgelerini korumak için silahlandıracağız. Bu bölgelerdeki güvenliği aşiret güçlerine teslim ederek, güvenlik güçlerini çatışmaların olduğu yerlere göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bölge sakinlerinden Ömer Halaf Cuburi, yaşanan çatışmalardan dolayı bölgedeki evlerin büyük bölümünün yerle bir edildiğini ve çoğu ailenin evini tamamen kaybettiğini dile getirerek, hükümete konuyla ilgili destek çağrısı yaptı.

Şeyh Asım Azzavi de terör ve çatışmalardan zarar gören ailelerin konut, elektrik ve su gibi ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

Yorumlar