Diyabetik çocuklar Aygaz'ın desteğiyle kampta buluştu

İSTANBUL (AA) - Diyabetik Çocuklar Kampı, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği tarafından bu yıl da Aygaz’ın desteğiyle 24. kez gerçekleştirildi. Aygaz'da...

Google Haberlere Abone ol
Diyabetik çocuklar Aygaz'ın desteğiyle kampta buluştu

İSTANBUL (AA) - Diyabetik Çocuklar Kampı, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği tarafından bu yıl da Aygaz’ın desteğiyle 24. kez gerçekleştirildi.

Aygaz'da yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin çocuklara yönelik ilk sağlık kamplarından biri olma özelliğini taşıyan kamp, 26 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde düzenlendi.

Kamp, diyabetik çocuklara kendi kendilerine yeterek yaşamayı eğlenerek öğretirken, yeni dostluklar kurmalarını sağladı.

Bu yıl da Aygaz'ın desteğiyle gerçekleştirilen kampta, çocuk endokrinolojisi ve diyabetinde uzman doktorlar, hemşireler, diyet uzmanları, psikologlar, psikiyatristler ve spor eğitmenleri gönüllü olarak görev yaptı. Kampta 9-18 yaşındaki diyabetik çocuklar bir araya geldi.

Kamp çocuklara, diyabetle mutlu yaşamanın mümkün olduğunu göstermeyi, onlara güven aşılamayı ve aralarındaki dayanışmayı arttırmayı hedefledi.

Çocuklara hipoglisemi ve hipergliseminin nedenleri, klinik bulguları, alınacak önlemler, kan ve idrarda glikoz keton bakılması, insülin tipleri, etki özellikleri, enjeksiyon teknikleri, spor ve egzersiz yapma alışkanlığı, diyabette beslenme özellikleri ve düzeni, diyabetin komplikasyonları konusunda bilgilerin aktarıldığı kampta, diyabette takip kriterleri ve diyabeti izlemenin önemi konusunda uygulamalı ve teorik eğitimler verildi.

Kampta çocuklar yüzmeden voleybola, aerobikten masa tenisine farklı spor faaliyetlerine katılırken folklor, dans, el sanatları gibi alanlarda da yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.

Herkesin gönüllü çalıştığı kampta çocuk diyabetinde uzman üç profesör, bir uzman doktor, iki asistan doktor, dört hemşire, üç diyet uzmanı, bir psikolog, bir psikiyatrist ve iki spor eğitmeni bulunuyor.

Birçok sağlık kampı için örnek teşkil eden Diyabetik Çocuklar Kampı, 24 yılda yaklaşık 2 bin çocuğu konuk etti.

Yorumlar