Diversity’de hedef 'Sahraaltı Afrika’da 110 bin kişiye kurban eti'

- Diversity Farklılık Derneği, Kurban Bayramı'nda 38 Sahraaltı Afrika ülkesinde, yaklaşık 110 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmayı hedefliyor

Google Haberlere Abone ol
Diversity’de hedef 'Sahraaltı Afrika’da 110 bin kişiye kurban eti'

İSTANBUL (AA) - Diversity Farklılık Derneği, 'Kurbanlarınız Afrika’da Kardeşlik Olsun' sloganıyla farklı ülkelerdeki yaklaşık 110 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmayı amaçlıyor.

Diversity Farklılık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçen Kurban Bayramı'nda 34 ülkede yaklaşık 80 bin kişiye yardımda bulunduklarını anlatan Büyük, bu yıl da 110 binden fazla ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Büyük, bu yıl kurban organizasyonuna Togo, Benin, Liberya ve Gine Bissao’yu eklediklerini ifade etti.

Diversity Farklılık Derneği olarak 400 kişilik ekiple Sahraaltı Afrikasındaki organizasyonlarda hizmet vereceklerini belirten Büyük, bayram süresince 38 ülkede yaklaşık 10 bin kurban keseceklerini belirtti.

-"Kurbanlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor"

Faaliyetlerinin İslami kurallara uygun olmasına azami hassasiyet gösterdiklerini belirten Büyük, şunları kaydetti:

“Başından sonuna kadar tüm kurban organizasyonlarını yerel kuruluşlar yardımıyla değil kendimiz yönetiyoruz. Dolayısıyla her ayrıntıya dikkat ediyoruz. Kurban kesilecek bölgeler ve köyler haftalar öncesinden ekiplerimiz tarafından tespit ediliyor, ancak bu şekilde kurbanlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabiliyor.”

Afrika’nın 38 ülkesindeki daimi temsilcilerinin şu an hayvanların yoğun olduğu bölgelerde olduklarını ve kurbanlık vasfı taşıyan hayvanları tek tek seçtiklerini aktaran Büyük, ilk günden beri 100 dolardan kabul ettikleri kurban bağışlarıyla bu sene 110 binin üzerinde ihtiyaç sahibine ulaşmayı planladıklarını ifade etti.

Diversity Farklılık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Büyük, kurbanların İslami usullere göre kesildiğinden emin olmak için tüm kurbanların kendileri tarafından kesildiğini sözlerine ekledi.

Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilginin, vekalet sahiplerine SMS ve telefon yoluyla iletileceğini dile getiren Büyük, kurban bağışı yapmak veya bilgi almak isteyenlerin "diversitydernegi.org" adresini ziyaret edebileceğini belirtti.

Yorumlar