DİVA-SEN Genel Başkanı Çopursuz:

- "Camilerimiz hiçbir ayrım yapmaksızın herkese açıktır. Bunlara zarar vermek akla ziyanlık getirir. Zarar verenlerin niyetini sorgulamak gerekiyor. Hastanelerimize, okullarımıza, camilerimize, yollarımıza sahip çıkmalıyız" - "Pervari'de olduğu gibi ülkemizin en ücra köşelerinde bile sosyal tesisler, yatırımlar yapılmış durumda. Bu da devletimizin vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeden, hizmetleri herkese sunduğunu gösteriyor"

Google Haberlere Abone ol
DİVA-SEN Genel Başkanı Çopursuz:

SİİRT (AA) - Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, "Camilerimiz hiçbir ayrım yapmaksızın herkese açıktır. Bunlara zarar vermek akla ziyanlık getirir. Zarar verenlerin niyetini sorgulamak gerekiyor. Hastanelerimize, okullarımıza, camilerimize, yollarımıza sahip çıkmalıyız." dedi.

Ziyaretlerde bulunmak üzere Siirt'e gelen Çopursuz, Pervari ilçesindeki Ormandalı Mesire Alanı'nda yapılan toplantıda kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Çopursuz, burada yaptığı konuşmada, terör örgütünün devlet kurumlarına zarar vermekle bu kurumlardan hizmet alan vatandaşlara zarar verdiğini söyledi.

Türkiye'nin her tarafını ziyaret etme fırsatı bulduklarını ve devletin en ücra köşelere iyi hizmet götürdüğüne şahit olduklarını anlatan Çopursuz, "Pervari'de olduğu gibi ülkemizin en ücra köşelerinde bile sosyal tesisler, yatırımlar yapılmış durumda. Bu da devletimizin vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeden, hizmetleri herkese sunduğunu gösteriyor. Burada kanaat önderlerimizle konuştuk. Hepsi devletimizin yanında ve milletimizin bir ve beraber olması ve bir arada yaşaması için ellerinden gelen gayretleri sarf ediyorlar." ifadesini kullandı.

İslam dininin hiçbir zaman cana ve mala kıymayı emretmediğini ve buna karşı olduğunu vurgulayan Çopursuz, vatandaşları terör örgütlerinin oyunlarına gelmemeleri konusunda uyardı.

Çopursuz, terör saldırılarının en çok bölge insanına zarar verdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin her tarafında yollar yapılıyor. Bu yollardan sadece bir millet, ırk veya bir lisanı konuşan geçmiyor. Herkes geçiyor bu yollardan. Okullarımızın kapıları herkese açıktır. Vatandaşlar gelsinler orada ilim ve bilim öğrensinler. Camilerimiz de birer ibadethanedir ve Allah'ın evleridir. Camilerimiz de hiçbir ayrım yapmaksızın herkese açıktır. Bunlara zarar vermek akla ziyanlık getirir. Zarar verenlerin niyetini sorgulamak gerekiyor. Hastanelerimize, okullarımıza, camilerimize, yollarımıza sahip çıkmalıyız."

Toplantıya, DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Fidan ve Mehmet Naci Özay, kanaat önderleri ile imamlar katıldı.

Yorumlar