DİTİB Genel Başkanı Aşıkoğlu:

- "Biz her geçen gün büyüyen bir cemaatiz, büyüyen bir İslami teşkilatız. Almanya'da cemiyetlerimizin sayısı artıyor, üyelerimizin sayısı artıyor, bu da tabii son zamanlarda biraz göze batıyor" - "Biz 30-40 yıldır kurumsallaşmış olarak, ondan öncesinde ise cemiyetler olarak varlığını devam ettiren büyük bir camiayız. Doğru bildiğimiz yolda, şeffaf şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz, bu konuda hiç kimsenin tereddütü ya da kuşkusu olmasın"

Google Haberlere Abone ol
DİTİB Genel Başkanı Aşıkoğlu:

KÖLN (AA) - Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, "Biz her geçen gün büyüyen bir cemaatiz, büyüyen bir İslami teşkilatız. Almanya'da cemiyetlerimizin sayısı artıyor, üyelerimizin sayısı artıyor, bu da tabii son zamanlarda biraz göze batıyor." dedi.

Almanya'nın Köln kentindeki DİTİB Genel Merkezi'nde birlik yöneticileri ve cami görevlilerine hitap eden Aşıkoğlu, özellikle son dönemlerde Alman siyasetçiler ve basını tarafından yapılan açıklamalar ile kurumlarının hedef alındığını ifade etti.

Bunların bir süre daha devam edebileceğini belirten Aşıkoğlu, daha sonra aklı selimin hakim kılınacağına olan inancını dile getirdi.

Aşıkoğlu, "Biz her geçen gün büyüyen bir cemaatiz, büyüyen bir İslami teşkilatız. Almanya'da cemiyetlerimizin sayısı artıyor, üyelerimizin sayısı artıyor, bu da tabii son zamanlarda biraz göze batıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm cami ve cemiyetlerinde birçok hizmet organize ettiklerini, din görevlilerinin bunu canla başla yaptığını, hac ve kurban hizmetlerinin yanı sıra çocukların eğitimlerine katkı sağladıklarını belirten Aşıkoğlu, "Dünyanın her tarafında sıkıntılar, acılar var. Terör saldırıları oluyor, Türkiye'de darbe girişimi oldu, bu girişimler halkımızın demokrasiye bağlılığı nedeniyle püskürtüldü, bertaraf edildi. Biz büyüklerimiz, annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz memlekette olduğu için bundan büyük bir üzüntü duyduk ve kamuoyuyla da paylaştık ama bu biraz farklı algılanıyor ve anlaşılıyor." diye konuştu.

Din görevlileri ve dernek yöneticilerini yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için sosyal medyada paylaşım yaparken dikkatli olmaları konusunda uyaran Aşıkoğlu, "Sosyal medya, malum kimin ne yaptığı belli olmayan bir alan, onun için sözlerimize, paylaşımlarımıza dikkat etmeliyiz. Biz büyük bir cemaatiz, herkesi kucaklamışız, hiç kimseyi dışlamıyoruz ama art niyetli kişilere, cemaatimizin birliğini bütünlüğünü bozacak olaylara da fırsat vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Aşıkoğlu, yerel olarak her yerde DİTİB'i ve hizmetlerini gerek halka gerekse yerel yönetimlere anlatmanın önemine de vurgu yaparak, "Biz 30-40 yıldır kurumsallaşmış olarak, ondan öncesinde ise cemiyetler olarak varlığını devam ettiren büyük bir camiayız. Doğru bildiğimiz yolda, şeffaf şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz, bu konuda hiç kimsenin tereddütü ya da kuşkusu olmasın." dedi.

Yorumlar