“Disksiz Bilgisayar Sistemleri Projesi“ destek buldu

Fatih Belediyesi ve TÜBİTAK Marmara Teknokent Enstitüsü, "Disksiz Bilgisayar Sistemleri Projesini" hayata geçiren Dr. Arif Okudum ile ortaklık projesi imzaladı

Google Haberlere Abone ol
“Disksiz Bilgisayar Sistemleri Projesi“ destek buldu

Fatih Belediyesi ve TÜBİTAK Marmara Teknokent Enstitüsü (MARTEK), "Disksiz Bilgisayar Sistemleri Projesini" hayata geçiren Dr. Arif Okudum ile ortaklık projesine imza attı.

Fatih Belediyesi tarafından, girişimcilerin önünü açan ve bu sene başında çalışmalarına başlayan Yenilikçi Projeleri Geliştirme Merkezi'nin (YEPGEM) ilk meyveleri alınmaya başlandı.

Ortaklık anlaşması için Fatih Belediyesi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek'i ve Arif Okudum'u tebrik ederek, belediye olarak, Türkiye'nin ekonomik açıdan büyümesine katkı sağlayacak ve yenilikçi projelerin gelişmesine imkan sunması için oluşturdukları YEPGEM'in, önemli bir projesinin protokol anlaşmasına imza attıklarını söyledi.

YEPGEM'in tanıtımını geçen Mart ayında yaptıklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Temel hedefimiz öncelikle girişimci, sonra kamu-özel sektör, üniversite ve bankalardır. Bilginin ürüne dönüşmesi sürecinde muhakkak desteklerinin alınması gereken bu kurumları bir araya getirdik ve ortak bir zeminde buluşturduk. Değerli fikirleri olan bu arkadaşları YEPGEM çatısı altında buluşturuyoruz. Mucitlerimizin fikirlerini hayata geçirme süreçlerini de kolaylaştırıyoruz. İnceleme, araştırma, planlama, AR-GE'sinin yapılması, kuluçka dönemi ve uygulama süreçlerinde onlara destek veriyoruz. Hedefimiz de katma değeri yüksek olan bu düşüncelerin katma değeri yüksek olan ürünlere dönüşmesini sağlamak."

YEPGEM'e çok sayıda proje için başvuru yapıldığını belirten Demir, bu projelerin arasında "keten tohumundan jelatin üretimi", "kanserin erken teşhisine ilişkin bir makine üretimi", ve "çölyak hastaların hayatlarını kolaylaştırmak bir proje" ve bir sanayicinin "milli motor geliştirme" gibi nitelikli çalışmaların yer aldığını kaydetti.

"Arif Bey çok güzel bir proje ile girişim sergilemiş"

MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek de kurdukları teknolojik transfer ofisiyle hem kamunun hem de organize sanayi bölgelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için, üniversite hocalarının eşliğinde genç ve tecrübeli girişimciler ve TÜBİTAK akademisyenleriyle hizmet verdiklerini dile getirdi.

Hizmetlerinin Türkiye sınırları dışına da taştığını vurgulayan Çömlek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen sene başlattığımız, böyle özellikli projelere ortak olma veya barter sistemi ile onları rahatlatma ve onların satış rakamlarını arttırma yönünde çalışmalara gittik. Arif Bey çok güzel bir proje ile girişim sergilemiş. Onu kamu kurumları ve sanayicilerle buluşturmak ve onun yanına TÜBİTAK markasını da ekleyerek onun piyasadaki rakiplerinden birkaç adım önde gitmesini sağlayarak ortak bir protokol gerçekleştirdik. Bundan sonra onun adına aynı ürünü sahipleneceğiz. O da artık bizim adımıza, TÜBİTAK'ı temsil eden bir birey olacak."

"Disksiz Bilgisayar Sistemleri Projesi"nin geliştiricisi Dr. Arif Okudum ise desteklerinden dolayı Fatih Belediyesi ve TÜBİTAK yetkililerine teşekkür etti. Demir, geliştirdiği ürünü kamu kurumlarında ve özel sektörde ilk başlarda tanıtmakta büyük zorluklar yaşadıklarını belirtti.

Projeyi YEPGEM'e anlatmalarının ardından kabul gördüğünü kaydeden Dr. Okudum, "TÜBİTAK'A yaptığımız gezide projeden Orhan Bey'e bahsettik. Orhan Bey bire bir ilgilendi. Sağlık Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığına, TÜBİTAK ve YEPGEM ortaklığı ile gittik. İnşallah bu projeyi daha ileriye de götüreceğiz. Sistem, milli servete büyük katkı sağlayacak. Özellikle harddisk, virüs programları ve veri güvenliği noktalarında önemli katkı ve tasarruf sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ortaklık protokolü belgesi imzalandı.

Yorumlar

Disknet Geçtiğimiz gün fatih belediyesinde yapılan protokol töreni sonrasında, yayın kuruluşlarının gerçekle alakası olmayan başlık ve haber içerikleri sebebiyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Haber içeriklerinde icat ve mucit kelimeleri, akademisyen tabiri, milyon dolarlık proje tabiri (herhangi bir maddi destek söz konusu değil) habercilerin uydurmasıdır. Gerçek olan ise, isharedisk isimli yazılımın tüm haklarının ogatek bilişim tarafından satın alınıp millileştirildiği, DiskNet markası altında geliştirilip kurumsallaştığıdır. isharedisk.com adresinden bunu teyit edebilirsiniz. DiskNet Fatih belediyesi ve Tübitak MARTEK ortaklığı ile proje haline gelip kurumsal olarak kullanım alanları bulmuştur.