Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kabulleri

- Çavuşoğlu, AKPM Başkanı Agramunt'u ve Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Avramopulos'u kabul etti - Bakan Çavuşoğlu: - "Bu darbe girişiminden sonra Avrupa Konseyi, demokrasinin, Türk halkının ve demokratik seçimle iş başına gelmiş cumhurbaşkanı ve hükümetin yanında yer almıştır" - AKPM Başkanı Agramunt: - "Türkiye'yi Avrupa Konseyi'nin bir üyesi olarak görmekten gurur duyuyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kabulleri

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra Avrupa Konseyi'nin, demokrasinin, Türk halkının ve demokratik seçimle iş başına gelmiş cumhurbaşkanı ve hükümetin yanında yer aldığını belirtti.

Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, Konsey ve Türkiye arasındaki ilişkilerin, hem Avrupa Konseyi'nin hem de Türkiye'de demokrasinin gelişmesine büyük katkısı olduğunu belirterek "Hiçbir zaman Avrupa Konseyi'ne yönelik sorumluluğumuzu ve yükümlülüğümüzü gözardı etmedik. Her zaman yakın iş birliği içinde olduk." diye konuştu.

Türkiye'nin, Konsey'in raporlarını, yapıcı eleştirilerini, değerlendirmelerini ve tavsiyelerini her zaman dikkate aldığını ve söz konusu değerlendirmelerin reform sürecinde önemli rolü olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "AKPM'nin verdiği tavsiye kararlarını her zaman dikkate aldık. Bu darbe girişiminden sonra Avrupa Konseyi, demokrasinin, Türk halkının ve demokratik seçimle iş başına gelmiş cumhurbaşkanı ve hükümetin yanında yer almıştır. Avrupa Konseyi düşüncelerini, varsa endişelerini bizimle samimi bir şekilde paylaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile üst düzey görüşmeler yapıldığını söyleyerek Konsey ile olağanüstü hal (OHAL) döneminde şeffaflık adına iş birliğini sürdürme iradesinin bir kez daha ortaya koyulduğunu ve AKPM'nin de aynı şekilde sergilediği tutumla, demokrasinin beşiği ve ev sahibi olduğunu bir kere daha gösterdiğini dile getirdi.

Agramunt da Çavuşoğlu ile çok faydalı bir görüşme yaptığını kaydederek "Türkiye'yi Avrupa Konseyi'nin bir üyesi olarak görmekten gurur duyuyoruz. Konsey'e üye devletler de Türk yetkili makamlarına yardımcı olacaklardır. Kendileri de bu iş birliğini olumlu karşılamaktalar." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos’u kabul etti. Görüntü alınmasının ardından, görüşme basına kapalı devam etti.


Yorumlar