Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Suriye toplantısına katıldı

- Çavuşoğlu: "Türkiye, çatışmaların durdurulmasına ilişkin Rusya-ABD girişimini destekliyor ve bu girişimi desteklemeye devam edeceğiz, insani erişimin ve insani yardımların kesintisiz sağlanması çok önemli" - ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Ateşkes bitmedi"

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Suriye toplantısına katıldı

NEW YORK (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'de çatışmaların durdurulmasına ilişkin Rusya-ABD girişimini desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini, insani erişimin ve insani yardımların kesintisiz sağlanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, ABD'nin New York kentinde Suriye Uluslararası Destek Grubu Toplantısına katıldı.

Bakan Çavuoğlu, "Türkiye, çatışmaların durdurulmasına ilişkin Rusya-ABD girişimini destekliyor ve bu girişimi desteklemeye devam edeceğiz, insani erişimin ve insani yardımların kesintisiz sağlanması çok önemli." dedi.

Rejimin bu girişimleri engellememesi gerektiğini, Türkiye'nin muhalefete, süreci desteklemeleri yolunda telkinde bulunmaya devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, bu sürecin işlememesi halinde bunun sorumlusunun rejim olacağını ifade etti.

Çavuşoğlu ayrıca, BM yardım konvoyunun vurulduğu bir ortamda bu girişimlerin nasıl hayata geçirileceğini sorguladıklarını kaydetti.

Bir an evvel siyasi geçiş sürecine odaklanılması ve siyasi geçiş için ihtiyaç duyulan adımların atılması gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Halep'in bombalanmasından duyulan rahatsızlığı da dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise toplantının ardından otelden ayrılırken gazetecilere "Ateşkes bitmedi." dedi.






Yorumlar