Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Pakistan'da

- Çavuşoğlu, Pakistan Cumhurbaşkanı Hüseyin ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Pakistan'da

İSLAMABAD (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin tarafından kabul edildi.

Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği başkent İslamabad'da, Cumhurbaşkanlığı konutunda Hüseyin ile bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hüseyin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Türk halkının duruşunu takdirle karşıladıklarını söyledi.

Türk halkının duruşunun bazı ülkeleri şaşırtsa da kendilerini şaşırtmadığını vurgulayan Hüseyin, Türk halkının bu tavrından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çavuşoğlu da Pakistan ve Türkiye halklarının kardeş olduğuna işaret ederek, Pakistan'ın Türk halkının ve hükümetinin yanında durmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Görüşmede Hüseyin ve Çavuşoğlu'nun bölgesel ve ikili ilişkileri de ele aldığı öğrenildi.

- Çavuşoğlu THY ve TİKA'nın etkinliklerine katıldı

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğinde düzenlenen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Pakistan'daki bazı projelerinin tanıtım etkinliğine katıldı.

Tanıtımda, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, TİKA İslamabad Koordinatörü Giray Tezel ve Pakistanlı bir takım yetkililer hazır bulundu.

Projeler arasında TİKA'nın bir ambulans ve araç hibesi, Pakistan Bosna Uluslararası Okulu'na Bilgisayar ve akıllı tahta hibesi yer alıyor. Bunun yanı sıra, Çavuşoğlu'na Ravalpindi kentindeki 26 sağlık ocağı için yeni doğan çocuklara yönelik yoğun bakım ünitesi projesi hakkında bilgi verildi.

Ayrıca, 24 Pakistanlı öğrenciye yönelik 10 aylık elmas kesim eğitimi hakkında bilgi alan Çavuşoğlu, öğrencilere sertifikalarını teslim etti.

Çavuşoğlu, ardından, THY'nin İslamabad ofisinin Büyükelçilikte gerçekleştirilen sembolik açılış törenine katıldı. Çavuşoğlu, son olarak Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliğinin başlattığı yeni vize başvuru sisteminin tanıtımına iştirak etti.

Yorumlar