"Din ve toplum" temalı fotoğraf yarışması

- Diyanet İşleri Başkanı Görmez: - "İçinde yaşadığımız yıllar sözün tükendiği yıllar. Halep’te katledilen çocukları izlediğimizde sözün tükendiğini görüyoruz, hissediyoruz, yaşıyoruz" - "Söz tükendiği için artık Halep’te çocuklar ölünce taziye mesajları yayınlayamaz olduk"

Google Haberlere Abone ol
"Din ve toplum" temalı fotoğraf yarışması

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "İçinde yaşadığımız yıllar sözün tükendiği yıllar. Halep’te katledilen çocukları izlediğimizde sözün tükendiğini görüyoruz, hissediyoruz, yaşıyoruz. Söz tükendiği için artık Halep’te çocuklar ölünce taziye mesajları yayınlayamaz olduk." dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler, Kızılay Metro Sanat Galerisi'ndeki törende ödüllerini aldı.

Görmez, törende yaptığı konuşmada, Camiler Haftası etkinliklerini, camiyi hayatın kalbine, şehrin merkezine almanın bir vesilesi olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, camilerin kitap ve kütüphane ile buluşturulacağı “cami ve kitap” temalı etkinlikler düzenlenmesinin önem taşıdığını söyledi.

"Bu asırda en büyük şikayetimiz imajın, görselliğin sözün önüne geçmesi." diyen Görmez, sözü yüceltmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Görmez, şunları kaydetti:

"Benim en büyük korkum, özelikle dini hayatta reklam ve propaganda. Reklam ve propagandanın dili, dinin diline dönüşürse o büyük bir tehlikedir. Çünkü davetin, irşadın, tebliğin dili başkadır, reklamın, propagandanın dili başkadır. İmajın, reklamın, görselliğin dili başkadır. Buna rağmen sözün tükendiği yerler vardır. İçinde yaşadığımız yıllar sözün tükendiği yıllar. Halep’te katledilen çocukları izlediğimizde sözün tükendiğini görüyoruz, hissediyoruz, yaşıyoruz. Söz tükendiği için artık Halep’te çocuklar ölünce taziye mesajları yayınlayamaz olduk çünkü söz tükendi. Bazen sözün tükendiği yerde, bir fotoğraf karesi bize çok şeyleri anlatabilir. İşte bu çalışma buna hizmet edecek ve biz onları birer resim olarak okumayacağız, aynı zamanda sözü yücelten birer sanat eseri olarak okuyup değerlendireceğiz, o gözle bakacağız. "

Diyanet-Sen'i uluslararası alanda düzenlediği fotoğraf yarışması için tebrik eden Görmez, genç kuşakların, bu asrın estetik dokunuşa ihtiyacının bulunduğunu belirtti.

- 4 bin 487 fotoğraf yarıştı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da erdemli sendikal hareket yaklaşımıyla sendikacılıkta yeni bir açılım başlattıklarını anlattı.

Yalçın, yayınları, faaliyetleri, kültürel ve sosyal çalışmaları, yardım amaçlı merhamet hareketi ile Diyanet-Sen'in Memur-Sen içinde büyük bir işlev gördüğünü aktardı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da yarışmanın, Fotoğraf Sanatı Uluslararası Federasyonu ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ile düzenlendiğini ve yarışmaya bin 313 kişinin 4 bin 487 fotoğraf ile başvurduğunu kaydetti.

Uluslararası bu organizasyon ile Müslümanların yaşadıkları coğrafyayı nasıl anlamlandırdıklarını, nasıl medeniyet inşa ettiklerini kaliteli fotoğraflarla toplumlara tanıtarak İslam kültür ve medeniyetinin değerine ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Bayraktutar, "Bunun yanında dünyada hızla yaygınlaşan İslamofobiye karşı güzel dinimizin doğru tanıtılmasına katkı sunmak önceliklerimiz arasındadır. " dedi.

Konuşmaların ardından, yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yorumlar