Din-Bir-Sen 3. Olağan Genel Kurulu

- Din-Bir-Sen Genel Başkanı Özdemir: - "Bugün geldiğimiz durum gerçekten üzücü. Din sömürüsü, din algısıyla bir cemaat çıktı, içinden FETÖ çıktı. Yeni çıkmamıştır, FETÖ 1970'lerde siyonizmin içimize odaklamış olduğu bir örgüttür"

Google Haberlere Abone ol
Din-Bir-Sen 3. Olağan Genel Kurulu

ANKARA (AA) - Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din-Bir-Sen) Genel Başkanı Yusuf Özdemir, "Din sömürüsü, din algısıyla bir cemaat çıktı, içinden FETÖ çıktı. Yeni çıkmamıştır, FETÖ 1970'lerde siyonizmin içimize odaklamış olduğu bir örgüttür." dedi.

Ankara'da bir otelde düzenlenen Din-Bir-Sen 3. Olağan Genel Kurulu, Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Divan Başkanlığı oluşturulmasının ardından Genel Başkan Özdemir, kongreye katılan delegelere hitap etti. Özdemir, diyanet camiasında sivil toplum örgütlenmesinin önemli olduğunu dile getirerek, "Toplumun her alanında varız. Biz cumhurbaşkanının da imamıyız, en ücra köşede inanan bir kardeşimizin de imamıyız ve Allah'ın evini temsil ediyoruz. Yeryüzünün en güzel teşkil ettiği makamındayız önderiz, lideriz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki darbelerin toplum düzenini bozduğunu söyleyen Özdemir, şöyle devam etti:

"1980 ihtilali yapıldı. Akabinde bitmedi 1997'de 28 Şubat'ta sindirme yöntemiyle üzerimize gelindi ve biz sindirildik o günlerde. Çok güçlüydük, öyle gözüküyordu sayı olarak ama örgütlenme anlamında tabandan gelen bir sesi kontrol edemediğimiz için orada da sindik. Vesayetçiler ve işbirlikçiler devreye girdi ve bizim önümüzü kestiler sıkıntılar çektik. 28 Şubat ve akabinde 15 Temmuz oldu. Yaşadıklarımızı gözlemlersek, örgütlenmenin ve sivil toplum örgütünün amacı bir kez daha ortaya çıkıyor."

15 Temmuz gecesinin iyi analiz edilmesi gerektiğini belirten Özdemir, sivil toplum örgütlerinin çalışmadığının, tabanın sesininin iyi algılamadığının, menfaat ilişkisi kurularak sendikacılık yapılamayacağının o gece anlaşıldığını kaydetti.

Özdemir, şöyle konuştu:

"Bugün burada bu topluluk güzel bir topluluk. Allah'ın izniyle, işte o gizli örgütlenmelerin önüne geçebilmek için mücadele edecektir. Bugün geldiğimiz durum gerçekten üzücü. Din sömürüsü, din algısıyla bir cemaat çıktı, içinden FETÖ çıktı. Yeni çıkmamıştır, FETÖ 1970'lerde siyonizmin içimize odaklamış olduğu bir örgüttür. Bu örgütün önüne neden geçemedik? Konfederasyonların çoğu övünür 'Bizim bir milyon üyemiz var' derler. 'Bürokrasinin, siyasetin her alanında biz varız' diyenler, bu örgütün önüne neden geçmedi? Bu örgütlenme yapısını neden analiz edemedi? Neden biliyor musunuz, menfaat ve çıkar ilişkisinin olduğu yerde dava olmaz."

Genel Kurul toplantısında yarın genel başkan seçimi yapılacak.

Yorumlar