"Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolunda 25 Yıl" çalıştayı

- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: - "Umarız ki Avrupa Parlamentosu, neyi kaybettiğinin farkındadır. Ay yıldız Orta Asya, Balkanlar ve Afrika'daki güvenliğin, özgürlüğün anahtarıdır. İnşallah akıllarını başlarına alırlar"

Google Haberlere Abone ol
"Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolunda 25 Yıl" çalıştayı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Umarız ki Avrupa Parlamentosu, neyi kaybettiğinin farkındadır. Ay yıldız Orta Asya, Balkanlar ve Afrika'daki güvenliğin, özgürlüğün anahtarıdır. İnşallah akıllarını başlarına alırlar." dedi.

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) ve Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle "Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolunda 25 Yıl" çalıştayı düzenlendi.

HÜ Beytepe Kampüsü'ndeki çalıştayda, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kazanan Türk Cumhuriyetleri'nde siyaset, dil, edebiyat ve kültür alanındaki gelişmeler ele alındı. Önümüzdeki dönemde bu kapsamda yapılacak çalışmalar gündeme getirildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, burada yaptığı konuşmada, Türk Cumhuriyetleri'nin 1992'de bağımsızlığını kazandığını anımsatarak, "Geçen 25 yılda Türk dünyasında nereye geldiğimizin, neler yaptığımızın muhasebesinin yapılacağı bu toplantıların daha sık yapılmasını ve diğer üniversitelerimize de örnek teşkil etmesini diliyorum." diye konuştu.

Batı dünyasının kendi medeniyet havzasında birliktelik oluşturduğunu belirten Topçu, Balkanlar'dan Çin Seddi'ne, Türk dünyasının dilde, fikirde, işte bir olması gerektiğini kaydetti.

"Devletler arasında hak ve menfaatler esastır." diyen Topçu, "Umarız ki Avrupa Parlamentosu, neyi kaybettiğinin farkındadır. Ay yıldız Orta Asya, Balkanlar ve Afrika'daki güvenliğin, özgürlüğün anahtarıdır. İnşallah akıllarını başlarına alırlar." ifadesini kullandı.

HÜ Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yunus Koç ise çalıştayla Türk Cumhuriyetleri'nin bağımsızlıklarını kazanmasının 25. yılını kutlamayı amaçladıklarını bildirdi.

Yorumlar