"Dijitali gündemine almayan kurumsal şirket sayısı azınlıkta"

- CDO Turkey Başkanı Kutlu: - "Dijital dönüşümü gündemine almayan kurumsal şirketlerimizin sayısı artık azınlıkta kalıyor. Önümüzdeki dönemde tüm şirketlerimizin dijital dönüşümü ana gündem maddelerinden birisi yapacağına inancım tam" - "Ülke olarak CDO’ya karşılık gelen atamalarda dünyada ön sıralara yerleştik"

Google Haberlere Abone ol
"Dijitali gündemine almayan kurumsal şirket sayısı azınlıkta"

İSTANBUL (AA) - Şirketlerin sürdürülebilir ve doğru dijital stratejilerine destek olan dijitalleşme platformu Chief Digital Officer (CDO) Turkey'in İcra Kurulu Başkanı Bülent Kutlu, dijital dönüşümü gündemine almayan kurumsal şirketlerin sayısının artık azınlıkta kaldığını, önümüzdeki dönemde tüm şirketlerin dijital dönüşümü ana gündem maddelerinden birisi yapacağına inandığını belirtti.

Bülent Kutlu, dijital dönüşüm ve dijital dönüşüm liderlerinin (CDO) Türkiye'deki son durumuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de dijitalleşme kapsamındaki çalışmaların hız kazandığını ifade ederek, CDO Turkey'in Aralık 2014'te yolculuğa başladığında sadece birkaç kişi olan CDO ya da CDO’ya karşılık gelen atama sayısının şu anda 70’e ulaştığını bildirdi.

Dijital dönüşümü gündemine almayan kurumsal şirketlerin sayısının artık azınlıkta kaldığını belirten Kutlu, "Önümüzdeki dönemde tüm şirketlerimizin dijital dönüşümü ana gündem maddelerinden birisi yapacağına inancım tam. Ülke olarak CDO’ya karşılık gelen atamalarda dünyada ön sıralara yerleştik. Bu çok sevindirici." ifadelerini kullandı.

Tüm dünyada 2 bin civarında CDO olduğunu bildiren Kutlu, şunları kaydetti:

"PwC’nin 2015 yılında CDO’lar için yaptığı ankete göre, CDO’ların yaklaşık yarısının satış ve pazarlama kökenli olduğunu görüyoruz. Diyebiliriz ki dünyada dijital dönüşüme pazarlama kökenli yöneticiler öncülük ediyor. Operasyon odaklı sistemlerden müşteri odaklı sistemlere geçilen bu yeni dönemde, müşteri deneyimi konusunda çok tecrübeli pazarlama yöneticilerimizin dijital dönüşüme daha yakın durmalarını tavsiye ediyoruz. CDO Turkey olarak, pazarlama yöneticilerine elimizden gelen desteği vermeye hazırız."



Yorumlar