DHKP-C'lilerin eylem hazırlığı davası

- Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ve sahte avukat kimliğiyle sansasyonel eylem hazırlığı yaptıkları iddiasıyla 6 kişi hakkında açılan davada, tutuklu 3 sanıktan 2'si tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
DHKP-C'lilerin eylem hazırlığı davası

ANKARA (AA) - Terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları ve sahte avukat kimliğiyle sansasyonel eylem hazırlığı yaptıkları iddiasıyla 6 kişi hakkında açılan davada, tutuklu 3 sanıktan 2'sinin tahliyesine karar verildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Utku Aykar, Osman Özden, Orhan Namlı, tutuksuz sanıklar Selahattin Kızılgöz ve Ceren Arzu Okur ile taraf avukatları katıldı.

Sanıklar, hiçbir illegal örgütle ilişkilerinin olmadığını öne sürdü.

Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve uzun süredir cezaevinde kaldıklarını belirterek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Namlı ve Özden'in tahliyesine karar verdi.

Sanık Tuncel Ayaz hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanıklar, Orhan Namlı, Selahattin Kızılgöz, Utku Ayar, Ceren Arzu Okur, Osman Özden ile Tuncel Ayaz'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak", "resmi belgede sahtecilik", "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Yorumlar