Devrik Tunus liderinin kayınbiraderi ortadan kayboldu

- Tunus’un devrik lideri Ali’nin Kanada'da yaşayan kayınbiraderi Trabelsi'nin, ülkesine iade edileceği gün izini kaybettirdiği bildirildi

Google Haberlere Abone ol
Devrik Tunus liderinin kayınbiraderi ortadan kayboldu

MONTREAL (AA) – Tunus’ta 2011 yılında yaşanan halk gösterilerinin ardından görevi bırakan eski Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali’nin Kanada’da yaşayan kayınbiraderi Belhassen Trabelsi'nin ülkesine iade edileceği gün ortadan kaybolduğu belirtildi.

Tunus’ta Aralık 2010'da başlayan Arap ayaklanmalarının ardından 2011 yılında karısı, 2 kızı ve kızlarının dadısıyla özel jeti vasıtasıyla Kanada’ya kaçan Trabelsi, aynı yıl Kanada'dan siyasi iltica talebinde bulunmuş, 2012 yılında bu talebi reddedilmişti. Son 4 yıldır Kanada'ya iltica etmek için verdiği hukuk mücadelesini kaybeden Trabelsi'nin Tunus'a iadesi kesinleşmişti.

Devrik lider Ali’nin kasası olarak bilinen ve Tunus’un milyarlarca dolarını yurt dışına kaçırdığı ileri sürülen Trabelsi'nin, hakkında verilen Tunus’a iade kararı yerine getirilecekken izini kaybettirdiği bildirildi.

Montreal’deki federal mahkeme hakimi Yvan Roy, 24 Mayıs'ta Kanada Sınır Güvenliği Ajansı makamları ile toplantısı olan Trabelsi’nin, şu ana kadar yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadığını açıkladı.

Hakim Roy, Trabelsi’nin ailesinin durumuyla ilgili açıklama da yapmadı.

Ali’nin iktidarda olduğu 1990’lardan itibaren yatırımlarının bir kısmını Kanada’nın Montreal kentinde yapan Trabelsi’nin Montreal’deki milyonlarca dolarlık malvarlığı, daha önce Kanada hükümeti tarafından dondurulmuştu.

Yorumlar