Destici'den Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonuna ziyaret

- BBP Genel Başkanı Destici: - "PKK'ya karşı topyekün bir mücadele edilmesi gerekiyor. Bu mücadele içinde askerimiz ve polisimizle birlikte korucu kardeşlerimiz var. Korucu kardeşlerimizin bu mücadeledeki katkısı çok büyük, çünkü yerliler, bölgeyi tanıyorlar, araziyi biliyorlar" - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen: - "Terörle mücadelede bin 706 şehit verdik. Emniyet teşkilatının neredeyse 3 katı kadar şehit vermiş bir camiayız, yanlış korucu algısını Türkiye kamuoyundan kaldırmayı istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Destici'den Anadolu Köy Korucuları Konfederasyonuna ziyaret

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "PKK'ya karşı topyekün bir mücadele edilmesi gerekiyor. Bu mücadele içinde askerimiz ve polisimizle birlikte korucu kardeşlerimiz var. Korucu kardeşlerimizin bu mücadeledeki katkısı çok büyük, çünkü yerliler, bölgeyi tanıyorlar, araziyi biliyorlar." dedi.

Destici, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonuna gerçekleştirdiği ziyarette, konfederasyonu ziyaret eden ilk siyasi parti başkanı olmaktan memnun olduğunu bildirdi.

Şehitleri rahmetle andıklarını belirten Destici, hiçbir zaman Kürtlerle PKK'yı ve onun uzantılarını aynı kefeye koymadıklarını ifade etti.

Korucuların hangi fedakarlıklarla ve her türlü tehlikeyi göze alarak PKK ile mücadele ettiğini bildiklerini vurgulayan Destici, "Koruculuğun kalkmasını, PKK ve siyasi uzantıları istiyor." diye konuştu.

Destici, şunları kaydetti:

"PKK'nın iradesi kendi elinde değil. Gittiği yol, kendi belirlediği bir yol değil, kendi çizdiği bir harita değil. Dış güçlerin, emperyalist, küresel güçlerin eline verdiği bir yol haritası üzerinde ilerliyor. Bugün geldiğimiz noktada Suriye'deki gelişmelerden sonra bunun böyle olduğunu daha net görüyoruz. Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG varlığı, bunlar tamamen PKK'nın aynısı ve PKK'nın uzantısı. ABD'nin bizzat PKK ve PYD ile işbirliği yaptığını, onu korumak için Amerikan bayraklarının YPG ve PYD'lilerin olduğu binalara çekildiğini görüyoruz. Diğer başka emperyalist, küresel güçler de var. Bunu gördükten sonra hala PKK'nın salt bir terör örgütü olduğunu ya da Kürt kardeşlerimizin haklarını savunmak için ortaya çıkmış bir örgüt olduğunu iddia etmek, ifade etmek saflık olur, bunu art niyetli söyleyenler hainlik yapıyorlar. Biz de bunu biliyoruz.

PKK'ya karşı topyekün bir mücadele edilmesi gerekiyor. Bu mücadele içinde askerimiz ve polisimizle birlikte korucu kardeşlerimiz var. Korucu kardeşlerimizin bu mücadeledeki katkısı çok büyük çünkü yerliler, bölgeyi tanıyorlar, araziyi biliyorlar."

- "Terörle mücadelede bin 706 şehit verdik"

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütüne karşı amansız bir mücadele verildiğine dikkati çekti.

Sözen, "Terörle mücadelede bin 706 şehit verdik. Emniyet teşkilatının neredeyse 3 katı kadar şehit vermiş bir camiayız, yanlış korucu algısını Türkiye kamuoyundan kaldırmayı istiyoruz." dedi.

Bu yıl 46 şehit verdiklerini belirten Sözen, son günlerde koruculara yönelik çok büyük saldırılar gerçekleştirildiğini belirtti.

"PKK terör örgütünün ve onların siyasi uzantılarının bizden son derece rahatsız olduğunu biliyoruz" diyen Sözen, şunları kaydetti:

"30 yıldır sürekli Avrupa'da Türkiye'yi şikayet eden bu zihniyet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Doğu ve Güneydoğu'da Kürtleri katlettiğini söylüyor. Korucular da bunun yalan olduğunu, korucuların da Kürt, Zaza kökenli olduğunu ve bunların karşısında olduğunu, aslında devletin Kürtlere karşı değil, terör ve teröristle mücadele ettiğini dile getiriyor. Bunların bu yalanını çürütüyor, bunların bizden rahatsız olması da son derece doğaldır."

Yorumlar