Design ve Innovation Summit Konferansı

-TEB Genel Müdürü Vekili Boz: - "Bugün gelinen noktada sıfır sermayeli bir startup 2 yılda milyar dolarlık bir şirket haline gelebiliyor"

Google Haberlere Abone ol
Design ve Innovation Summit Konferansı
İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Vekili ve Kobi Bankacılığı Grup Başkanı Turgut Boz, bugün gelinen noktada sıfır sermayeli bir startup'un 2 yılda milyar dolarlık bir şirket haline gelebildiğini söyledi.
Boz, Petkim'in ana sponsorluğunu üstlendiği Capital ve Ekonomist dergileri iş birliğiyle düzenlenen Design & Innovation Summit Konferansı kapsamında gerçekleştirilen "Tasarım & İnovasyonla Büyüyenler" panelinde konuştu.
Burada yaptığı konuşmada Boz, öncelikle dünyada neyin değiştiğinin anlaşılması gerektiğini kaydetti.
Dünyadaki değişim anlaşılmazsa, adaptasyonun sağlanamayacağını, bunun sonucunda da rekabette yok olunup gidileceğini belirten Boz, sanayi toplumunda sermayenin en büyük ekonomik faktör olduğunu, bugün gelinen noktada ise girişimciliğin önemli olduğunu dile getirdi.
Boz, inovasyonun tek başına konuşulamayacağına işaret ederek, "Bütün iş fikirlerini hayata geçirecek olan girişimcidir." dedi.
Bugün gelinen noktada sıfır sermayeli bir startup'un 2 yılda milyar dolarlık bir şirket haline gelebildiğini vurgulayan Boz, bunun içinde bulunan toplumun bir özelliği olduğunu dile getirdi.
Değişen dünyada mülkiyet ekonomisinin yerini paylaşım ekonomisine bırakmaya başladığının altını çizen Boz, veriyi kullanamayanların rekabette ön plana çıkmasının çok zor olduğunu da vurguladı.
Boz, "Siz nihai tüketiciyi iyi tanımıyorsanız, inovasyonda da başarılı olamazsınız ve fikir de çıkaramazsınız." ifadelerini kullandı.

- "Sürdürülebilir gelecek için doğru tasarımın yapılması gerek"

BASF Türk Üst Yöneticisi (CEO) Buğra Kavuncu ise doğru tasarım yapılmadığı, kaynaklar verimli kullanılmadığı zaman stratejiye uygun çalışmalar yapmanın çok zor olduğunu söyledi.
Doğru tasarımın sadece işin estetik boyutu olmadığını, ekonomik ve çevre boyutunu da kapsadığını aktaran Kavuncu, sürdürülebilir gelecek için doğru tasarımın yapılması gerektiğini kaydetti.
Kavuncu, Türkiye'nin cari açık problemi olduğunu belirterek, bunun bir kısmının enerjiden, diğerinin de kimyadan geldiğini anımsattı.

Yorumlar