DERLEME Gün içinde yurt genelinde meydana gelen "trafik kazaları" ile ilgili haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz Saygılarımızla AA

- Bayram tatilinin yedinci gününde yurdun farklı illerinde meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi hayatını kaybetti, 87 kişi yaralandı - Tatilin başlamasından bu yana kazalarda ölenlerin sayısı 81'e, yaralananların sayısı 658'e yükseldi

Google Haberlere Abone ol
DERLEME
Gün içinde yurt genelinde meydana gelen "trafik kazaları" ile ilgili haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz 
Saygılarımızla
AA

İZMİR (AA) - Ramazan Bayramı tatilinin yedinci gününde yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi yaşamını yitirdi, 87 kişi yaralandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 9 günlük bayram tatilinin yedinci gününde de çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Son 24 saatteki trafik kazaları, 9 kişinin ölümü ve 87 kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Bayram tatilinin başlangıcından bu yana kazalarda ölenlerin sayısı 81'e, yaralananların sayısı 658'e çıktı.

- Son 24 saatteki kazalar

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde İl Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı araç, kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin mevkisinde devrildi.

Kazada yaralanan 7 polis memuru, ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bağlar Mahallesi sanayi yolunda sürücüsü henüz belirlenemeyen kamyonet uçuruma devrildi. Kazada Ali Aksu ve Kahir Çetinkaya hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Yaralı, ambulansla Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- Van

Van'ın Özalp ilçesindeki bayramlaşmadan dönen Bilmez ailesini taşıyan 63 EP 666 plakalı minibüs, Erçek Mahallesi yakınlarında şarampole devrildi.

Araçtaki M.B. kaza yerinde hayatını kaybetti, S.B, D.B, Y.B. ve A.B. yaralandı.

Yoldan geçen sürücülerin yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar, kentteki hastanelere kaldırıldı.

Van-Başkale karayolundaki Güzeldere Geçidi civarında S.O. idaresindeki 65 LB 771 plakalı kamyonet ile R.İ'nin kullandığı tır çarpıştı.

Kazada yaralanan sürücüler ile B.C, M.İ, Z.İ, M.O, Ş.C, H.C, S.C. ve C.C, 112 Acil Servis ekiplerince Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Erciş ilçesindeki otogar kavşağında 65 DD 259 ve 61 DF 825 plakalı 2 otomobilin çarpışması sonucu H.C, K.S, A.E, H.M, M.M. ve E.E. yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- Aksaray

Mustafa P. yönetimindeki 68 HZ 340 plakalı minibüs, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi yolunda, tali yoldan çıkan Resul Divlek'in (33) kullandığı 38 F 0478 plakalı otomobille çarpıştı.

Kazada otomobil sürücüsü ile aynı araçtaki kimliği henüz belirlenemeyen kişi hayatını kaybetti, Esmanur (7) ve Ebrar Divlek (8) ile Seyhan Tıpırdamaz (38) yaralandı.

Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Cesetler, incelemenin ardından Aksaray Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Minibüs sürücüsü Mustafa P. gözaltına alındı.

Romanya uyruklu Ion Grecu (56) yönetimindeki yabancı plakalı otomobil, Aksaray-Konya karayolunun 20. kilometresinde Hayati Konuk'un (40) kullandığı 68 KF 526 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Kazada sürücü Grecu ile aynı araçtaki Maria (56) ve Marius Grecu (32) ile diğer araçtaki Emine Er (18), Serap Bulgur (31), Songül (33) ve Selim Konuk (17) yaralandı.

Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Maria Grecu'nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Recep Başar (20) idaresindeki plakasız motosiklet, Kalanlar Mahallesi Kireçlik yolunda İsmail Aşçı'nın (38) kullandığı 33 KDZ 93 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ile aynı araçtaki Berat Başar (19) ve Mahmut Yiğit (18) yaralandı.

Aksaray Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

- Düzce

Taşkın Yarımay yönetimindeki 34 KP 5374 plakalı otomobil, Azmimilli Mahallesi Mimarsinan Caddesi mevkisindeki kontrolsüz kavşakta Fedai Tüloğlu'nun kullandığı 81 DB 317 plakalı minibüse çarptı.

Çarpmanın etkisiyle devrilen minibüs, 50 metre sürüklendi. Kazada minibüs sürücüsü, Kıymet Yarımay, Emine, Yunus ve Havva Zengin ile Ravzanur Tüloğlu yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

- Balıkesir

Balıkesir-Savaştepe karayolunun Çamurlu Mahallesi'nde Recep Koca'nın kullandığı 16 CSN 84 plakalı otomobille, Emrah Koç idaresindeki 10 L 5226 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ile aynı araçtaki babası Zekeriya Koca ve Mehmet Can, hafif ticari araçtaki Emrah Koç, Gözde ve Büşra Kurt yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, hafif yaralı oldukları belirtilen otomobildeki Recep ve Zekeriya Koca ile Can, paniğe kapılarak olay yerinden ayrıldı.

Kaza yerindeki yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Savaştepe Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza yerinden ayrılan 3 kişinin jandarmaya giderek ifade verdikleri öğrenildi.

- Kastamonu

Taşköprü-Kastamonu karayolunda Ali Arslan (30) yönetimindeki 37 SH 510 plakalı kamyonet, Has köy mevkisinde yola çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yapınca refüje çarparak sürüklendi.

Kazada yaralanan sürücü ile eşi Ünzile (31), çocukları Furkan Niyazi (3) ve 3 aylık Gürkan Arslan, 112 Acil Servis ekiplerince Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Öte yandan, Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki trafik kazasında aynı aileden 2 kişinin yaşamını yitirdiği kazada ölenlerin sayısı 3'e çıktı.

Kazanın ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan İbrahim Çılgınoğlu (41), müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dün, Cafer Çılgınoğlu (28) yönetimindeki 37 KF 189 plakalı kamyonetin Özboyu köyü mevkisinde devrilmesi sorucu Erdinç (27) ve Eyüp Sabri Çılgınoğlu (8) kaza yerinde hayatını kaybetmiş, sürücü ile Uğur (29), Kenan (22) ve İbrahim Çılgınoğlu yaralanmıştı.

- Çankırı

Eldivan'dan Çankırı'ya giden Fatih Akyıldız'ın (36) kullandığı 18 BD 253 plakalı kereste yüklü cip devrildi.

Kazada yaralanan sürücü ile Engin Akkaya ve Abdullah Işılak, Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

- Samsun

Söğütlü mevkisinde Gökhan Gökdemir (29) yönetimindeki 06 BD 472 plakalı otomobil, yol kenarındaki evin bahçesine girdi.

Kazada yaralanan araçtaki Gonca, Ruhiye, Hakan ve Ömer Gökdemir, Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı.

- Edirne

Zeki Akkurt'un kullandığı 34 FIJ 44 plakalı hafif ticari araç, Keşan ilçesi yakınlarında Sebahattin Aslan yönetimindeki 59 FU 101 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı.

Kazada Ebru Sinem, Caner, Sibel ve Güladiye Aslan yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Uzunköprü ilçesinde Hasan Şahin'in (28) kullandığı 34 DN 4246 plakalı otomobil, Kozköy köyü yakınlarında şarampole devrildi.

Kazada sürücü Şahin ile aynı araçtaki 2 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulansla Keşan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Keşan ilçesinde Cengiz Yılmaz'ın (27) kullandığı 34 SZ 250 plakalı motosiklet, sanayi kavşağında park halinde bulunan Oğuz Can Oğuz (22) yönetimindeki 22 RA 830 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Kazada yaralanan sürücü Yılmaz, ambulansla aynı hastaneye kaldırıldı.

- Konya

Zafer Altuntaş (35) idaresindeki 45 KA 7604 plakalı tır, Konya-Karapınar karayolunun 50. kilometresindeki İsmil Mahallesi yakınlarında karşı şeride geçerek devrildi.

Bu sırada, Ahmet Toker'in (48) kullandığı 34 JP 7462 plakalı tır, yola devrilen tıra çarptı.

Sürücü Altuntaş, kaza yerinde hayatını kaybetti. Diğer sürücü Toker ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Jandarma ve polisin incelemesinin ardından Altuntaş'ın cesedi, otopsi için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaza nedeniyle karayolunda aksayan ulaşım, araçların kaldırılmasının ardından normale döndü.

- Uşak

Uşak'ta H.K. yönetimindeki 20 ANH 009 plakalı otomobil, Uşak-İzmir karayolunun Ürünköy kavşağında yolun karşısına geçmeye çalışan Ali Toygar'a çarptı. Ağır yaralanan Toygar, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Sürücü, gözaltına alındı.

- Gümüşhane

Gümüşhane’den Trabzon yönüne giden Furkan Cansız (29) yönetimindeki 34 AC 7253 plakalı otomobil, Tufaniye Mahallesi'nde kontrolden çıkarak yol kenarındaki istinat duvarına çarptı.

112 Acil Servis ekibince Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılan sürücü, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

- Rize

Rize'nin İkizdere ilçesinde Salih Çoruh (18) idaresindeki 34 GYM 53 plakalı kamyonet, Ovit Dağı mevkisinde önüne çıkan hayvan sürüsüne çarpmamak için manevra yapınca devrildi.

Kazada yaralanan sürücü ile aynı araçtaki İshak (48), Selvinaz (40), Mehmet (51), Ebrar (10) ve Melih Çoruh (12), İkizdere Hakkı Emine Ekşi Sağlık Merkezinde tedavi altına alındı.

Yaralılardan İshak, Mehmet ve Ebrar, Rize Devlet Hastahanesine; Melih, Salih ve Selvinaz Çoruh ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

- Ankara

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Hipodrom Caddesi'nde Ulus istikametine giden İmdat Yıldırım'ın kullandığı 06 DS 2668 plakalı kamyonet, Toptancı Hali kavşağındaki kırmızı ışıkta durdu. Polis memuru olduğu öğrenilen 06 TFC 28 plakalı otomobilin sürücüsü ise duramayarak ışıkta bekleyen kamyonete arkadan çarptı.

Başından yaralanan polis memuru ile kamyonet sürücüsüne ilk müdahaleyi, kaza yerinden geçen özel hastaneye ait ambulanstaki sağlık görevlileri yaptı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

- Eskişehir

Tahir Ü. (61) idaresindeki otomobil, Eskişehir-Alpu karayolunun 2. kilometresinde şarampole devrildi.

Kazada sürücü Tahir Ü. ile araçtaki Halil İbrahim Ü. (63), Hava Ü. (60), Yasemin K. (36), Tuba Ü. (35), Yiğitcan K. (12) ve Buket K. (11) yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı.

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yorumlar