DERLEME - Yurt genelindeki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz Saygılarımızla AA

- "Türkiye'nin en geniş katılımlı mitingi" olarak tarihe geçecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", her siyasi görüşten insanı vatan uğrunda "tek yürek" yaptı - Yurdun dört bir yanındaki vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen mitinge kent meydanlarını doldurarak bağımsızlığın simgesi Türk bayraklarıyla destek verdi - 15 Temmuz'dan itibaren meydanları doldurarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını gösteren vatandaşlar, bugün de meydanlara sığmayarak günlerdir tuttukları "demokrasi nöbetlerini" taçlandırdı - Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yaptığı konuşmalar, kent meydanlarına kurulan dev ekranlardan canlı olarak izlendi, atılan sloganlarla birlik ve beraberlik mesajı verildi - Ankara'da Kızılay'da toplanan vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı, İzmir'de "Hepimiz Ömer Halisdemir'iz" yazılı pankart taşındı

Google Haberlere Abone ol
DERLEME - Yurt genelindeki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz 
Saygılarımızla 
AA

ANKARA (AA) - "Türkiye'nin en geniş katılımlı mitingi" olarak tarihe geçecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", her siyasi görüşten insanı vatan uğrunda "tek yürek" yaptı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitinge, yurdun dört bir yanında meydanları dolduran vatandaşlar bağımsızlığın simgesi Türk bayraklarıyla destek verdi.

15 Temmuz'dan itibaren meydanları doldurarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığını gösteren vatandaşlar, bugün de meydanlara sığmayarak günlerdir tuttukları "demokrasi nöbetlerini" taçlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşmalar, kentlerde meydanlara kurulan dev ekranlardan canlı olarak coşkuyla izlendi, atılan sloganlarla birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Türk milletinin birlik ve beraberliğini gözler önüne seren "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne yaşadıkları il ve ilçelerden destek veren vatandaşlar, darbecileri lanetledi.

- Kızılay'da binlerce bayrak dalgalandı

Milyonlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne Ankara'dan da onbinler destek verdi.

Ellerinde Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Halka "birlik ve beraberlik" mesajlarının verildiği selamlama konuşmalarının ardından, alandaki dev ekrandan, İstanbul Yenikapı'daki mitinge bağlanıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okuyan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Alanda toplanan kalabalığa, Ankara Büyükşehir Belediyesince 150 bin Türk bayrağı dağıtıldı. Dağıtılan bayrağın ihtiyacı karşılamaması üzerine alana tekrar bayraklar getirildi.

- İzmirliler "Hepimiz Ömer Halisdemir'iz" yazılı pankartlar taşıdı

İzmir'de Konak Meydanı'ndaki mitinge katılan İzmirliler, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, "Türkiyem" şarkısını hep bir ağızdan okudu, "Hepimiz Ömer Halisdemir'iz" yazılı pankartlar taşıdı.

Meydandaki İzmirliler, Yenikapı'da düzenlenen mitingi meydanda kurulan dev ekranlardan izledi.

- "Sıcağa aldırmadılar"

Şanlıurfa'da Rabia Meydanı'ndaki mitinge, Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandaşların yanı sıra kentte bulunan bazı Suriyeli sığınmacılar da yaklaşık 40 derece sıcağa aldırış etmeden katıldı. Kadın ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği mitingde, vatandaşların serinlemesi için üzerlerine fıskiyelerle su sıkıldı.

Malatya'da öğle saatlerinden itibaren Valilik önüne toplanmaya başlayan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti.

Meydan Türk bayraklarıyla donatılırken, alandaki vatandaşların serinlemesi için gül suyu sıkıldı.

Sakarya'da ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, alana kurulan dev ekranlardan Yenikapı'daki mitingi takip etti. Çalan şarkılara hep birlikte eşlik eden vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara tepkilerini dile getirdi.

- Bingöl'de dev Türk bayrağı taşıdılar

Bingöl Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, 209 metre uzunluğundaki Türk bayrağı taşıyarak adı 15 Temmuz Direniş Meydanı olarak değiştirilen PTT Kavşağı'na kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, alanda İstanbul Yenikapı'daki mitingi izledi.

Antalya'da "demokrasi nöbeti"nin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge, yoğun ilgi gösterildi.

İstanbul Yenikapı'ya bağlantı sağlanmadan önce 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken şehit düşenler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'da konuşmaya başladığı anda Cumhuriyet Meydanı'ndaki Antalyaspor taraftarları meşaleler yaktı. Vatandaşlar da cep telefonlarının ışıklarını açarak, Erdoğan'ın sahneye çıkışını kutladı.

- "Türkiye'nin geleceği için dua edildi"

Bursa'da, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki mitinge 15 bini aşkın kişi katıldı. Vatandaşların bazılarının Türk bayraklarının yanı sıra eski Türk devletlerinin bayraklarını da taşıdıkları gözlendi. Vatandaşlar, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni kurulan dev ekranlardan izledi.

Çorum'da Hürriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit düşenler ve Türkiye'nin geleceği için dua etti. Dua sırasında birçok vatandaşın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Adana'da İstasyon Meydanı'nı ellerinde Türk bayraklarıyla dolduran kalabalık, Yenikapı'daki mitingi takip etti. Sloganlarla FETÖ'ye tepki gösteren kalabalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'yü lanetledi.

Erzurum'da da Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge katılan Muğlalılar da Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, mehteran eşliğinde Akyol Mahallesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, İstanbul'daki mitingi izlerken darbe karşıtı sloganlar attı. Bazı vatandaşların ağladığı görüldü.


Yorumlar