DERLEME - "Yurt genelinde FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler" haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz Saygılarımızla AA FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- Türkiye'de binlerce vatandaş, FETÖ üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için bağımsızlığın simgesi Türk bayraklarıyla meydanları doldurdu - Demokrasiye ve milli iradeye hazırladıkları pankartlarla da sahip çıktığını gösteren vatandaşlar, Edirne'den Van'a, Ankara'dan Diyarbakır'a tüm illerde meydanları kırmızı-beyaz renklerle donattı - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan halk, darbe girişiminin bu yana geceden sabaha terk etmediği meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürdü - Ankara'da Kızılay, İstanbul'da ise Taksim meydanları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da öne çıkan protestolarda vatandaşlar meydanlara sığmadı, demokrasi şehitleri için Kısıklı Caddesi'nde mevlit okutuldu - Bazı kentlerde vatandaşlar yanlarındaki sembolik darağacıyla tepkilerini gösterdi - Van'da meydanı Türk bayraklarıyla donatan vatandaşlar, güvenlik önlemi alan polislere sevgi gösterisinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
DERLEME - "Yurt genelinde FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler" haberlerimizi derleyerek yayımlıyoruz 
Saygılarımızla 
AA

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

ANKARA (AA) - Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın etti.

FETÖ/PDY mensubu askerlerin darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır." çağrısı üzerine meydanlara çıkan vatandaşlar, dün akşam olduğu gibi bugün de meydanları boş bırakmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha terk etmediği meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürdü.

Bağımsızlığın simgesi Türk bayraklarıyla meydanları dolduran, demokrasiye ve milli iradeye hazırladıkları pankartla da sahip çıktığını gösteren vatandaşlar, Edirne'den Van'a, Ankara'dan Diyarbakır'a tüm illerde meydanları kırmızı-beyaz renklerle donattı.

Ankara'da Kızılay, İstanbul'da ise Taksim meydanları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Üsküdar Kısıklı'da öne çıkan protestolarda vatandaşlar meydanlara sığmadı.

- Kısıklı Caddesi'nde mevlit okutuldu

Üsküdar Belediyesi tarafından, FETÖ'nün askeri darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kısıklı Caddesi'nde mevlit okutuldu.

Demokrasi şehitleri için dualar eden vatandaşlar, tekbir getirerek "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "İdam" sloganları attı. Yapılan dualarla demokrasi şehitleri anılırken, olaylarda yaralananlara da acil şifalar dilendi.

İstanbul'da Taksim Meydanı'nda ve AKOM binası önünde ellerinde Türk bayrakları toplanan vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Polise uzanan eller kırılsın", "Millet burada darbeciler nerede" sloganları attı.

Bir grup vatandaş, daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı önüne yürüdü.

- Darağaçlı tepki

Malatya'da, Kapalı Çarşı ve İnönü Caddesi'nden ayrılmayan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atıyor. Sıcak havaya rağmen alanlardan ayrılmayan vatandaşlara araç sürücüleri de korna çalarak destek oluyor.

Çeşitli protesto gösterilerine sahne olan meydanda bazı vatandaşlar ise darağacı taşıyarak tepkisini dile getirdi. Bir vatandaşın, darağacına oyuncak bebek asıp üzerine "FETÖ ve köpekleri için idam istiyoruz. Vatana ihanetin affı asla olmaz." yazısı astığı görüldü.

Kahramanmaraş'ta şehrin en işlek caddelerinden biri olan Trabzon Caddesi'nde uzun araç konvoyları oluşturan vatandaşlar, Türk bayrakları astıkları araçlarında korna çalarak darbe girişimine tepkilerini gösterdi.

Kimi vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda Mehter Marşı söyledi. Merkez Onikişubat ilçesine bağlı 22 Gün Mahallesi muhtarı Murat Yeninar ise otomobilinin üzerine kurduğu temsili darağacı ile kent merkezinde gezdi.

- Sıcak havaya rağmen demokrasi nöbeti devam etti

Şanlıurfa'da da vatandaşlar, tepkilerini önceki günden itibaren tuttukları "demokrasi nöbetiyle" devam ettiriyor.

Genellikle AK Parti İl Başkanlığı ve 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı güzergahında toplanan vatandaşlar, hava sıcaklığının 45 dereceye yaklaşmasına rağmen, alanlardan ayrılmadı. İş yerleri, evler ve kamu binalarının pek çoğunun Türk bayraklarıyla donatıldığı kentte, şehir içindeki sivil ve toplu taşıma araçlarının büyük bir kısmında da Türk bayrakları bulunuyor.

Siirt'te siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine Siirt Valiliği önünde toplanan binlerce kişi, terör örgütü FETÖ'ye tepki gösterdi. Vatandaşlar, valilik önüne gelen Vali Mustafa Tutulmaz'a büyük sevgi gösterilerinde bulunurken, bazı kişiler Tutulmaz'ı omzuna aldı.

- Namazlarını bile meydanda kılıyorlar

Kocaeli'de vatandaşların AK Parti Kocaeli İl Başkanlığının yanında bulunan alandaki bekleyişi devam ediyor. Bekleme alanını darbe girişiminin gerçekleştiği geceden itibaren terk etmeyen vatandaşlar, meydanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip ediyor.

Etrafa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri ve Türk bayrakları asan gruptakiler, vakit namazlarını da burada cemaatle kılıyor.

Vatandaşlara, gönüllüler tarafından yemek ve çay ikram ediliyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.

Sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve kurum amirlerinin de desteğiyle gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti" mitinginde vatandaşlar, "her şey vatan için", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "idam istiyoruz", "Türk, Kürt burada FETÖ nerede" sloganları atarak, kalkışmaya tepki gösterdi. Halk meydanı, Türk bayraklarıyla donatarak güvenlik önlemi alan polislere sevgi gösterilerinde bulundu.

- Kayseri'de gıyabi cenaze namazı

Kayseri'de, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri milletvekilleri İsmail Emrah Karayel ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişiyle birlikte saf tuttu. İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından dua edildi.

Aralarında tır ve kamyonların da olduğu Türk bayraklarıyla süslenen yüzlerce araç, kent caddelerinde konvoy eşliğinde tur attı.

Tekirdağ'da valilik binası önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

- Türk bayrakları meydanları ve araçları süsledi

Gaziantep'te, darbe girişiminin ardından, vatandaşların Demokrasi Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" aralıksız sürüyor.

Ellerinde bayraklarla Demokrasi Meydanı'na gelen vatandaşlar, darbe ve FETÖ'ya karşı sloganlar atarak, tekbir getirdi. Suriyelilerin de yoğun ilgi gösterdiği meydanda, bazı kişiler, büyük Türk bayrakları açarak yürüdü.

Erzurum'da siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine kent meydanında toplanan binlerce kişi, terör örgütü FETÖ'ye tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanda bulunan vatandaşlar, darbe aleyhine sloganlar attı.

Eskişehir'de binlerce vatandaş, Türk bayrakları astıkları araçlarıyla konvoy oluşturdu, gruplar halinde gittikleri Kurtuluş Mahallesi Yunus Emre Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplandı.

Burada, darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "İşte ordu, işte komutan" sloganları atıp, alkışlarla olayı protesto etti.

- Karadeniz'den ortak ses

Trabzon'da bir araya gelen çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan grup, darbe girişimini protesto etti.

AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi mensuplarının yanı sıra sendika, vakıf ve sivil toplum kuruluşu mensupları ile çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Darbe girişimine tepki göstermek için alana Türk bayrakları asan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan gruptakiler, tekbir getirip "İdam istiyoruz" şeklinde slogan attı.

Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Nevşehir'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Yorumlar