DERLEME İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonuna ilişkin haberlerimizi derleyerek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımızla, AA

- Operasyonun, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve soruşturmalar doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin TSK içerisindeki yapılanması"na yönelik gerçekleştirildiği bildirildi - Operasyon kapsamında savcılığa getirilmesi istenen 6'sı muvazzaf, 2'si emekli asker 30 şüpheli arasında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ilk sırada yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
DERLEME 

İzmir merkezli FETÖ/PDY operasyonuna ilişkin haberlerimizi derleyerek yeniden yayımlıyoruz.
Saygılarımızla,
AA

İZMİR (AA) - İzmir merkezli 10 ilde gerçekleştirilen, aralarında amirallerin de bulunduğu 6 muvazzaf asker hakkında savcılığa getirilmesi talimatı verilen operasyonun, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve soruşturmalar doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında savcılığa getirilmesi istenen 6'sı muvazzaf, 2'si emekli asker 30 şüpheli arasında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ilk sırada yer alırken, İzmir merkezli 10 ilde önceki gün düzenlenen operasyonda emekli Astsubay Z.D. ile Y.Ş, H.G, F.D, M.K.C, H.K, Ş.Y. ve R.A. gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan, biri emekli albay 2 zanlının aranmasına devam edilen operasyonda aralarında Fetullah Gülen ile örgüt yöneticileri ve gazeteci Tarık Toros'un da bulunduğu 14 şüphelinin yurt dışında olduğu savcılığa bildirildi.

Merkez Komutanlığına bağlı askeri inzibatlar da İstanbul'da görev yapan Binbaşı H.Ö'yü talimat gereği evinden alarak bugün İzmir'e getirdi, 2'si amiral 5 subay ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldığından haklarında verilen talimat uygulanamadı.

Adliyeye getirilen Binbaşı H.Ö. ile gözaltındaki Y.Ş, H.T, F.D, M.K.C, H.K, Ş.Y, R.A. ve emekli Astsubay Z.D'yi, işlemlerinin ardından "tutuklanmaları" talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk eden savcılık, rapor alan 2'si amiral 5 muvazzaf asker hakkında da nöbetçi mahkemeden "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" çıkarılmasını talep etti.

- TSK içinde yapılanma iddiası

Soruşturma kapsamındaki incelemeler, belgeler, raporlar ve ifadelerden elde edilen bilgilere göre, FETÖ/PDY'nin askeriye içerisinde yapılanmaya gittiği, operasyon kapsamında aranan bazı kişilerin harp okulları öğrenci sorumlusu olduğu, örgütle bağını gizli tutan bazı kişilerin askeriyede görev alarak kurumla ilgili bazı konuları ve personelle ilgili tüm bilgileri bağlantılı oldukları kişiler aracılığıyla FETÖ/PDY'ye aktardığı, bu bilgilerin Fetullah Gülen'le birlikte Kudret Ünal, Mehmet Ali Şengül, Naci Tosun ve İsmail Büyükçelebi'nin katıldığı, "5'li toplantı" olarak adlandırılan toplantılarda değerlendirildiği, örgüte kazandırılacak kişilere farklı ilgi gösterilirken, diğer bilgilerin personelin TSK'dan tasfiyesi ya da kurumda yükselmesini engellenmek için kullanılmak üzere arşivlendiği öne sürüldü.

Operasyon kapsamında gözaltı talimatı verilen sivillerin, örgütün TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensupları ile irtibatlı görevliler ve üst düzey sorumlular olduğu iddia edildi.

Yorumlar