Derikliler, Safitürk'ü sevgiyle yad ediyor

- Mardin'in Derik ilçesindeki vatandaşlar, PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Kaymakam Safitürk'ü unutamıyor - Kale Mahalle Muhtarı Dursun: - "Derik büyük bir adamı kaybetti. Yüzlerce öğrenciye burs veriyor, kimsesiz çocuklara yardım yapıyordu" - İmam Bedir: - "Çok kaymakam gördüm ama bu en iyilerindendi. Sağ olduğumuz sürece kaymakamımızı unutmayacağız, onu rahmetle anacağız" - Engelliler Derneği Şube Başkanı Salim: - "Sayın kaymakamımızın adını andığımızda duygulanıyoruz" - Esnaf Erol: - "Onun ne bir zararını ne bir yanlışını gördük. Allah ona rahmet etsin, ona duacıyız"

Google Haberlere Abone ol
Derikliler, Safitürk'ü sevgiyle yad ediyor

MARDİN (AA) - İBRAHİM SİNCAR - ADNAN KOÇHAN - Derikliler, İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile Derik Belediyesine görevlendirilen ve terör saldırısında şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü sevgiyle yad ediyor.

Derik ilçesinde yaşayan vatandaşlar, terör örgütü PKK'nın hain saldırısında Kaymakam Safitürk'ün şehit olmasından büyük üzüntü duyuyor.

Kale Mahalle Muhtarı Ramazan Dursun, Kaymakam Safitürk'ün her yönüyle çok iyi bir insan olduğunu anlattı.

Dursun, herkes tarafından sevilen şehit Safitürk'ün ihtiyaç sahiplerinin "gülen yüzü" olduğuna işaret ederek, "Mekanı cennet olsun, kendisi çok iyi bir insandı. Derik büyük bir adamı kaybetti. Yüzlerce öğrenciye burs veriyordu, kimsesiz çocuklara yardım yapıyordu. Fakirlerin babasıydı. Derik için büyük kayıp oldu." dedi.

- "Herkesin ağabeyi gibiydi"

Derik Engelliler Derneği Şube Başkanı Kasım Salim, Kaymakam Safitürk'ü anlatmanın çok zor olduğunu, her adını andıklarında yüreklerinin burkulduğunu belirtti.

Safitürk'ün hiçbir ayrım yapmadan herkese eşit davrandığını ve destek olduğunu aktaran Salim, şunları dile getirdi:

"Öyle bir adamı kaybetmek ilçemiz adına büyük bir eksiklik. Sayın kaymakamımızın adını andığımızda duygulanıyoruz, ağlamamız geliyor. Kaymakam genci, yaşlısı ve engellisi, herkesin ağabeyi gibiydi. İçim dolu ama içimi nasıl dökeceğimi bilemiyorum. Sayın kaymakamımızın annesine babasına Allah sabırlar versin. İlçemiz için büyük bir kayıptır."

- "Onu rahmetle anacağız"

Tacarlar Cami İmamı İzzettin Bedir de yakından tanıdığı ve camiye ibadete geldiğini belirttiği Kaymakam Safitürk'ün milletine ve devletine hizmet eden biri olduğunu söyledi.

Çok sayıda kaymakamı yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Bedir, Safitürk'ün ilçeye hizmet etmek için büyük çaba gösterdiğini anımsattı.

"Çok kaymakamlar gördüm ama bu en iyilerindendi. Ahlakı, bilgisi, inancı, fedakarlığı, dinine ve devletine bağlı olan öyle birine rastlamadım." diyen Bedir, şunları kaydetti:

"Çocuklara park yapıp, onları mutlu etmek istiyordu. Zeytin fabrikası kurmak için çalıyordu. Devamlı Kur'an okuduğunu, namazını kaçırmadığını biliyorum. İmkanlar dahilinde mutlaka Cuma namazını bir camide cemaatle birlikte kılardı. Allah ailesinin yar ve yardımcısı olsun. Sağ olduğumuz sürece kaymakamımızı unutmayacağız ve onu rahmetle anacağız. Her Kur'an okuduğumuzda sevabına ortak etmek için niyet edeceğiz. Onun için dua edeceğiz."

- "Ona duacıyız"

Esnaf Halil Erol da şehit Safitürk'ün çok güzel bir insan olduğunu ifade etti.

Onu kaybetmenin hüznünü hep yaşayacaklarını aktaran Erol, "Çok üzülüyoruz. Kimseye hiçbir zararı yoktu. Burada çukur ve barikatlar döneminde o olmasaydı belki 100 kişi ölürdü. Elinden geleni yapıyordu. Allah ona rahmet etsin, ona duacıyız." diye konuştu.

7 çocuk annesi 58 yaşındaki Şükran Yürümez de Kürtçe yaptığı konuşmada, şehit kaymakamın çok iyi bir insan olduğunu, kendisine ve eşine hep dua ettiklerini söyledi.

Yorumlar