Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit olması

- Son zamanlarda güvenlik güçlerinin yanı sıra sivil vatandaşları da hedef alan terör örgütü PKK'nın, İçişleri Bakanlığınca Mardin'in Derik Belediyesine görevlendirilen Safitürk'ü şehit etmesine tepkiler devam ediyor - AK Parti Van İl Başkanı Soğanda: "Kürtlerin savunucusu olduklarını söyleyenler, Kürt halkına hizmet için çaba gösteren bir kamu görevlisini katlediyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunlar Kürt düşmanı olduklarını bir kez daha gösterdiler" - HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın: "Güvenlik güçlerinin etkili operasyonlarıyla ağır darbeler yiyen terör örgütü, halkın saldırılara tepkisini ifade etmesini engellemek amacıyla bu saldırıları yapıyor. Verdiği desteği çeken vatandaşlar sindirilmeye çalışılıyor"

Google Haberlere Abone ol
Derik Kaymakamı Safitürk'ün şehit olması

VAN (AA) - Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün terör saldırısı sonucu şehit edilmesine Van'daki siyasetçiler tepki gösterdi.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün artık bitme noktasına geldiği için bu tür saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Son zamanlarda siyasetçilere, sivil vatandaşlara yönelik saldırılarını artıran PKK'nın kendini bölgeye hizmete adayan kamu görevlilerini de hedef aldığını vurgulayan Soğanda, "Kaymakam Safitürk'ün makamında, FETÖ'de olduğu gibi kendini gizleyen teröristlerce bomba bırakılarak şehit edilmesini kınıyorum. Hiç hatası olmayan, günahsız, en kalbi duygularıyla bölge halkına hizmet eden kaymakamımıza yapılan saldırı kabul edilemez. Terör örgütünü bir kez daha lanetliyoruz." dedi.

- "Bunlar Kürt düşmanı"

Kaymakam Safitürk'ün bölgedeki Kürt vatandaşlara hizmet için elinden geleni yaptığını vurgulayan Soğanda, şöyle konuştu:

"Kürtlerin savunucusu olduklarını söyleyenler, Kürt halkına hizmet için çaba gösteren bir kamu görevlisini katlediyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunlar Kürt düşmanı olduklarını bir kez daha gösterdiler. Öyle olmasa, batıdan gelerek bölge halkının refahı için çalışan birini katlederler miydi? Devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz artık bunlara fırsat vermeyecektir. Bu tür saldırılar, artık kırsalda güvenlik güçleriyle mücadele edemeyen terör örgütünün son çırpınışlarını yaşadığını gösteriyor. Daha önce parti mensuplarımıza ve kamu görevlilerine de saldırılar düzenlenmişti. Devletimiz bu konuda gereken önlemleri alıyor. Bundan sonra da almaya devam edecektir."

- "Teröre karşı tepkimiz devam edecek"

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın da terör örgütünün bölgede siyaset yapan ve bölge halkına hizmet üretenleri hedef aldığını anlattı.

Bölgede sivil insanlara yönelik saldırıların kabul edilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Sayğın, "Güvenlik güçlerinin etkili operasyonlarıyla ağır darbeler yiyen terör örgütü, halkın saldırılara tepkisini ifade etmesini engellemek amacıyla bu saldırıları yapıyor. Verdiği desteği çeken vatandaşlar sindirilmeye çalışılıyor. Biz halkımızla birlikte bölgede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu tür saldırılar bizleri engelleyemeyecektir." ifadelerini kullandı.

Bölgede görevden alınan belediye başkanları ve meclis üyelerinin yerine görevlendirilen insanların terör örgütü tarafından hedef gösterildiğini anımsatan Sayğın, şunları söyledi:

"Daha öncede görevlendirmeyle atananlara saldırılar düzenlenmişti. Kaymakamlık makamına tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilerek Safitürk'ün şehit edilmesinde bir güvenlik zaafiyetinin de olduğunu gösteriyor. Bu konuda görevlendirmeyle ataması yapılanların korunması konusunda daha etkin önlemlerin alınması gerekiyor. Hain emellerini gerçekleştirmek isteyenlerin engellenmesi konusunda tedbirler arttırılmalıdır."






Yorumlar