"Deprem korkusu" Üsküplü Romanları sokağa döktü

- Romanlar deprem korkusuyla evlerini terk ederken, Topana Parkı'ndaki tedirgin bekleyişlerini ise sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
"Deprem korkusu" Üsküplü Romanları sokağa döktü

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresinde 3 gündür sıkça meydana gelen depremler nedeniyle tedirgin olan vatandaşların bir çoğu, geceyi evlerinin dışında geçirmeye devam ediyor.

Roman vatandaşlar da deprem korkusuyla evlerini terk ederken, Topana Parkı'ndaki tedirgin bekleyişlerine devam ediyor.

Araçlarını, evlerinden getirdikleri battaniye, yatak, yastık, tencere ve tüplerle dolduran Romanlar, geceleri de gündüzleri de parkta tedirginlik ve korku içinde yaşamlarını sürdürüyor.

Sık sık hissedilen sarsıntılar nedeniyle çocuklarının travma geçirmesinden endişe duyduklarını dile getiren Romanlar, deprem ve artçı sarsıntıların bir an önce sona ermesi ve evlerine geri dönme temennisinde bulundu.

Üsküplü Romanlardan Resmiye Arifi, 5 çocuğu ile birlikte 3 gündür parkta yaşadıklarını belirterek, "Oğlumun korkudan delireceğini düşündüm. Çok korktular, büyük travma yaşadılar. Çocuklarımız sürekli ağlıyor ve herkes bağırışıyordu. Bu yaşananlar bize bir darbe gibi geldi." dedi.

Arifi ayrıca, kendi imkanları ile geçinmeye çalıştıklarını ve her an deprem olma riski nedeniyle çocuklarını okullara dahi göndermediklerini söyledi.

Bir başka Üsküplü Roman Seat Mensur da halkta en ufak bir sarsıntıda çığlık atacak kadar büyük travmalar oluştuğunu kaydederek, hiç kimsenin evine girmek istemediğini ifade etti.

Sokakta güvenlik güçleri tarafından rahatsız edilmediklerini ve kendilerine sorun çıkarılmadığını aktaran Mensur, "Ne zamana kadar sokakta yaşayacağız? Bu korku ne zamana kadar devam edecek? Ağır şartlar altında gece-gündüz parktayız." diye konuştu.

Pazar günü meydana gelen onlarca sarsıntı nedeniyle Üsküp halkının çoğunluğu geceyi açık alanlarda geçirmeye başlamıştı.

Önceki gün meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin, 1963 yılında meydana gelen ve binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Üsküp Depremi'nin ardından en büyük sarsıntı olduğu kaydedildi.

Yorumlar