Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonu

- Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonunun, İl Özel İdaresi ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında 2010-2015 yılları arasında yapılan okul inşaatı, hizmet alımı gibi 16 kamu ihalesine fesat karıştırıldığı ve örgüte finansal destek sağlandığı iddiaları üzerine başlatıldığı öğrenildi - Gözaltındaki 8 şüpheliden eski İl Özel İdare Genel Sekreteri, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Adem O'nun da aralarında bulunduğu 4 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Denizli'deki FETÖ/PDY operasyonu

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun, 2010-2015 yılları arasında 16 kamu ihalesine fesat karıştırıldığı ve örgüte finansal destek sağlandığı iddiaları üzerine yapıldığı öğrenildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince dün gerçekleştirilen operasyonun, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının kamu ihalelerine fesat karıştırılarak FETÖ/PDY'ye finansal kaynak sağlanması iddiaları doğrultusunda sürdürülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi.

Savcılığın, İl Özel İdaresi ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında 2010-2015 yılları arasında yapılan okul inşaatı, hizmet alımı gibi 16 kamu ihalesine fesat karıştırıldığı iddialarına ilişkin incelemelerinin devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan gözaltına alınan 8 kişi arasındaki eski İl Özel İdare Genel Sekreteri, Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürü Adem O. ile aynı yerde görev yapan 3 kamu çalışanı M.B, M.B ve Y.Ç. alınan sağlık raporunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer zanlıların ise yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Serbest kalan eski Adem O. sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üzerine atılan iftiralarla ilgili emniyet yetkililerini bilgilendirdiğini belirterek "Kamu görevlilerimizin nazik, kibar ve insani davranışlarıyla devletimizin güzel insanlar tarafından idare edildiğini gördük ve gurur duyduk. Hepsine çok teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "usulsüz ihalelerle ve bazı projelere usülsüz sağlanan kredilerle FETÖ/PDY'ye çıkar sağlandığı" iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirmişti. İncelemede Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında arama yapan ekipler, dosya, bilgisayar bellekleri ve belgelere el koyarak 8 kamu görevlisini gözaltına alınmıştı.

Yorumlar