Denizli'deki cinayet

- Geçen yıl silahlı saldırıda öldürülen iş adamı Mintaş'ın cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan 9 şüpheliden aralarında oğlunun da bulunduğu 6'sı tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Denizli'deki cinayet

DENİZLİ (AA) - Denizli'de geçen yıl uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden iş adamı İsa Mintaş'ın cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan 9 zanlıdan aralarında oğlunun da bulunduğu 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kentte demir ve mermer ticareti, galericilik ve müteahhitlik yapan 6 çocuk babası, 59 yaşındaki iş adamı Mintaş'ın, geçen yıl 22 Kasım'da Sümer Mahallesi'nde otomobiliyle kırmızı ışıkta beklediği sırada motosikletli kişilerin silahla ateş açması sonucu öldürülmesinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri, geniş çaplı çalışma başlattı.

Olay yeri yakınındaki iş yerleri ve evlerdeki 500'den fazla güvenlik kamerasının kayıtlarını inceleyen ekipler, maktulün oğlu B.M. (27), Kamil E, Hakan K, Ozan P, Yusuf Ç, Erdem E, Şahin T, Ramazan D. ve Ümit A'yı gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen zanlılardan Şahin T, Ramazan D. ve Ümit A, savcılıkça serbest bırakıldı.

Maktulün oğlu B.M'nin de aralarında olduğu diğer zanlılar, "tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi.

B.M'nin babasını öldürtmek için şüphelilerle bir milyon liraya anlaştığı, cinayetin ardından zanlılara paranın bir bölümünü verdiği, geri kalanını vermediği için birkaç kez darbedildiği öne sürüldü.

Yorumlar