Denizli'de akıma kapılan 18 inek telef oldu

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Çivril ilçesinde süt sağımı sırasında elektrik akımına kapılan 18 inek telef oldu. Alınan bilgiye göre, Çetinler Mahallesi'nde süt...

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de akıma kapılan 18 inek telef oldu

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Çivril ilçesinde süt sağımı sırasında elektrik akımına kapılan 18 inek telef oldu.

Alınan bilgiye göre, Çetinler Mahallesi'nde süt sığırcılığı yapan Saffet Dağdelen (50), ahırdaki 18 ineği sağım için makineye bağladı. Sağım sırasında akıma kapılan inekler telef oldu.

Telef olan hayvanlar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veterinerlerin incelemesinin ardından belediyenin iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek kazılan çukurlara gömüldü.

Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, her zaman olduğu gibi, sabah inekleri sağmak için ahıra geldiğini, hayvanlara yemlerini verdiğini, sonra da sağım işine başladığını söyledi.

İnekleri sağım makinesine bağladıktan sonra hayvanların bir anda bağırdığını ve yere yığıldığını ifade eden Dağdelen, "İneklere o an elektrik çarptığını anladım. Eve koştum, sigortayı kapattım, geldiğimde olay bitmişti. 22 ineğimden bu ahırda olan 18'inin tamamı telef oldu. Allah'tan bize bir şey olmadı. Tüm geçim kaynağımız bir anda gitti. Çevremizde bazen böyle şeyler oluyordu ama bu denli çok sayıda olmamıştı. Herhalde demire değip o şekilde oldu. Veteriner hekim geldi, elektrik dağıtım şirketi geldi. Elektrik akımına kapılma dediler." şeklinde konuştu.

Bir ay sonra oğlunun düğününü yapacağını, hayvanların yemleri için 45 bin lira kredi çektiğini dile getiren Dağdelen, "Oğlumun düğünü için ineklere güvenerek hazırlık yapıyordum. Ona göre borçlanmıştım. Allah'tan sabır dilemekten başka yapacağımız birşey yok. Yetkililerden yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar