Denizli'de adli yıl açılışı

- Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Alper: - "(FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar) 2014 yılı başından itibaren irtibat, iltisak, yahut mensubiyeti olanlar hakkında bu soruşturmaları yürütmekteyiz. Yalnız halkımızdan bir ricamız olacak. Belki bu tarihten önce mensubiyet, irtibat yahut iltisakı bulunanlar olabilir. Gelsinler bize tanıklık yapsınlar, bu terör örgütünü deşifre etsinler. Bu tarihten sonra eğer eylemlerine katılan var ise de Tük Ceza Kanunumuzdaki etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak üzere yine bize gelsinler"

Google Haberlere Abone ol
Denizli'de adli yıl açılışı

DENİZLİ (AA) - Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 2014 yılı başından itibaren irtibat, iltisak, yahut mensubiyeti olanlar hakkında soruşturmaların devam ettiğini belirterek, "Halkımızdan ricamız var, belki bu tarihten önce mensubiyet, irtibat yahut iltisakı bulunanlar olabilir. Gelsinler bize tanıklık yapsınlar, bu terör örgütünü deşifre etsinler." çağrısından bulundu.

Alper, adli yıl açılışı dolayısıyla Denizli Valiliği önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mahkemelerde karar çıkartma oranının önceki yıla göre yüzde 8 ila yüzde 25 arasında arttığını söyledi. Adliye birimlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi yönünde çeşitli faaliyetlerin gerçekleştiğini, güzel gelişmeler yaşandığını anlatan Alper sözü 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimine getirerek "Kimimiz dava dosyasını okurken, kimimiz içtihat ararken kimimiz de haberleri izlerken kalkışmayla karşılaştık" dedi.

Olaya önce inanamadıklarını, daha sonra vali, emniyet müdürü ve jandarma ile irtibat kurduktan sonra gerçeklerle yüz yüze kaldıklarını ifade eden Alper, şöyle konuştu:

"Maalesef Denizli'deki askeri birlikler ihtilale iştirak etmiş ve 550 komandoyla havaalanını işgal etmişti. O gün ailemizle ve çocuklarımızla vedalaştık. 'Biz helal süt emdik, bugüne kadar da devletimizin helal lokmasıyla büyüdük, onun helal okullarında okuduk ve evimize helal lokma getirdik. Bugün bir daha geri dönmeyebiliriz ama belki 10 yıl sonra belki 20 yıl sonra bu millet bizi demokrasi şehidi, yargı şehidi olarak hatırlayacak' dedik. Hemen planlamayı yaparak aklıselim tüm meslektaşlarımızla konuyu deruhte ettik. O gün Denizli'de bir destan yaşandı. Halkımız sokakta ihtilale karşı dururken biz de ihtilalin giderilebilmesi ve suç işleyenlerin yakalanabilmesi için gerekli kararları verdik. 17 cumhuriyet savcısı hiç uyumadan derhal soruşturmalara başladı ve ihtilal girişiminden tam 36 saat sonra tüm şüpheliler İzmir F Tipi Kapalı Cezaevindeydi."

- Halka çağrı

Denizli'de şu ana kadar bin 169 şüpheli hakkında soruşturma yapıldığı bilgisini paylaşan Alper, insan hakları normlarından ayrılmadıklarını, ellerinde deliler muvacehesinde soruşturmaların devam ettiğini, "rütbesi, makamı, konumu, ekonomik durumu ne olursa olsun, kim olursa olsun, suç işleyen herkesin Cumhuriyet Başsavcılığının yetkileri dahilinde" soruşturulduğunu vurguladı.

- "Etkin pişmanlıktan yararlanabilirler"

Adaletten asla şaşmadıklarına dikkati çeken Alper, şöyle devam etti:

"FETÖ'nün bir terör örgütü olarak Milli Güvenlik Kurulumuzca kabul edildiği 2014 yılı başından itibaren irtibat, iltisak, yahut mensubiyeti olanlar hakkında bu soruşturmaları yürütmekteyiz. Yalnız halkımızdan bir ricamız olacak. Belki bu tarihten önce mensubiyet, irtibat yahut iltisakı bulunanlar olabilir. Gelsinler bize tanıklık yapsınlar, bu terör örgütünü deşifre etsinler. Bu tarihten sonra eğer eylemlerine katılan var ise de Tük Ceza Kanunumuzdaki etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak üzere yine bize gelsinler. Cumhuriyet Başsavcılığımız ve mahkemelerimiz her zaman adalet duygusu ile objektif ve profesyonelce görevlerini ifa etmektedirler. Hiç kimse unutmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti kökü ezelde gözü ebette, Atatürk’ün müjdesi ile ilelebet payidar olacak bir devlettir. Türk yargısı görevinin başındadır, sonsuza kadar da devam edecektir."

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan da 2016-2017 adli yılının hayırlı olmasını diledi

Törenin ardından Denizli Adliye Sarayı'nda 15 Temmuz Şehitleri için lokma dağıtıldı.

Yorumlar