Denizlerde av yasağının kalkması

- Bartın'ın Amasra ilçesindeki balıkçılar, törenle denize açıl

Google Haberlere Abone ol
Denizlerde av yasağının kalkması

BARTIN (AA) - Avlanma yasağının sona erdiği ilk gece olumsuz hava şartları nedeniyle teknelerini barınaktan çıkaramayan Amasralı balıkçılar, düzenlenen törenle denize açıldı.

Amasra Belediyesi tarafından Büyük Liman'da düzenlenen törende konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasralı balıkçılar için bugün başlayan yeni sezonun av sezonunun bol kazançlı, kazasız, belasız ve bereketli geçmesini diledi.

Turizm kenti olan Amasra'nın balıkçılıkta da önemli bir merkez olduğunu dile getiren Tunç, "Balıkçılık, ilçemizin tarihinde önemli yeri olan bir sektördür. Balıkçılık ile turizmi birbirinden ayırmak mümkün değildir. İkisi birbirini tamamlıyor. Amasra'daki turizm faaliyeti balıkçılarımız sayesinde hayat buluyor. Turizm kadar, gelen misafirin önünde konulan yemek, yani balık da önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Amasra Belediye Başkan Vekili Recep Işık da ilçedeki balıkçılık kültürünün çok uzun yıllardır devam ettiğini belirterek, "Bu mevsim geldiği zaman limanımızda ayrı bir şenlik olur. Artvin Hopa'dan İğne Ada'ya kadar olan bölümde balıkçılık önemlidir." diye konuştu.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram ise yeni sezonun hayırlı olmasını, kazasız, belasız, bereketsiz ve sorunsuz geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından dua edildi ve sezonun iyi geçmesi için kurban kesildi. Tören, balıkçıların denize açılmasıyla sona erdi.

Yorumlar