Denizlerde av yasağında sona doğru

- Kocaeli ve Sakarya'da, "Vira Bismillah" diyerek denize açılmak için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, av yasağının kalkacağı 1 Eylül'de başlayacak sezonda balık bolluğu bekliyor

Google Haberlere Abone ol
Denizlerde av yasağında sona doğru

KOCAELİ (AA) - Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle birlikte "Vira Bismillah" diyecek Kocaeli ve Sakarya'daki balıkçılar, sezonun hazırlıklarını tamamladı.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Ereğli Mahallesi'ndeki balıkçı barınağındaki teknelerde son hazırlıklar yapılıyor.

Ereğli'de balıkçılık yapan Hüseyin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri balıkçılık yaptığını ve her yıl av mevsimi yaklaştıkça heyecanlandıklarını söyledi.

Kaya, 1 Eylül için son hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayarak, "Bu yıl beklentimiz çok yüksek. Yılbaşına kadar hamsi bolluğu olacağını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra da Karadeniz'de palamut bolluğu yaşanacağını düşünüyoruz. Karadeniz'e kıyısı olan Kefken, Kerpe bölgesinde bol palamut çıkacaktır. 4 aydır ağlarla, teknelerle uğraşıyoruz. Bereketli bir sezon geçmesini diliyoruz." diye konuştu.

Yeni sezondan çok umutlu olduklarını anlatan, 30 yıldır balıkçılıkla uğraşan Şerafettin Ersan da "Bu yıl hamsinin bol olacağını düşünüyoruz. Palamut da görülmeye başlandı. İnşallah bolluk olur, bu sezon vatandaşlarımız bol bol ucuz balık yer." dedi.

- Sakarya'da hazırlıklar tamamlandı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde de av yasağının kalkacağı 1 Eylül'ü bekleyen balıkçılar, hazırlıklarını tamamladı.

Karasu Su ürünleri Kooperatif Başkanı Şakir Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Eylül'ü beklediklerini ve hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Ağustos 15 itibarıyla çapari ve palamut avcılığının yapıldığını kaydeden Şen, "Çapari avcılığındaki değerlendirmemize göre, bu yıl palamut diğer yıllara nazaran daha bol olacak. Bol olunca da balığın ucuzlayacağını ve vatandaşların bu yıl balığı daha ucuza yiyeceğini tahmin ediyoruz. Balıkçılarımız hazırlıklarını tamamladı ve sadece 'Vira Bismillah' demek için 1 Eylül'ü bekliyorlar." şeklinde konuştu.

Balıkçı Mehmet Güdük, ağların ve teknelerin bakımını yaptıklarını ifade ederek, "Hazırlıklarımızı bitirdik ve son rötuşları yapıyoruz. Bu yıl ki emareler çok iyi ve iyi balık olduğunu gösteriyor. Şu an bol bol palamut görünüyor. Geçen yıla oranla bu yıl daha iyi olacağını tahmin ediyoruz." ifadesini kullandı.

Hava şartlarının iyi olduğunu, hazırlıklarının bittiğini anlatan Güdük, "Zor bir meslek olmasına rağmen amacımız vatandaşlarımıza günlük taze balık sunmaktır. Umudumuz çok iyi ve inşallah iyi bir av sezonu geçireceğiz. Yeni sezonda bölgedeki balıkçılar olarak çok umutluyuz." dedi.

Yorumlar