Deniz Seki'nin yeniden yargılanma talebinin reddedilmesi

- Seki: - "Ben bir illetten kurtuldum, dört yanımı saran adaletsizlik illetinden kurtulmayı bekliyorum" - "Adliyenin o günkü sahipleri bugün yurt dışında hayatını yaşarken ben 1,5 yıldır dört duvarın arasında yaşıyorum ve benim bir yıl daha kalmam bekleniyor''

Google Haberlere Abone ol
Deniz Seki'nin yeniden yargılanma talebinin reddedilmesi

İSTANBUL (AA) - Şarkıcı Deniz Seki, yeniden yargılanma talebinin reddedilmesine ilişkin, "Ben bir illetten kurtuldum ama dört yanımı saran adaletsizlik illetinden kurtulmayı bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde hükümlü bulunan Seki, menajeri Özgür Aras aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Herkes için adalet." diyebilecek erdemli hukukçulara seslendiğini belirterek, af ya da merhamet değil sadece yeniden yargılanmak istediğini aktardı.

Bunun kendisine hak görülmemesini anlamadığına değinen Seki, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yargıtay Başkanının birkaç gün önce yargıya duyulan güven yüzde 30'larda dediği bir ülkede, aynı dönemde yargılandığım insanların yarısı adil yargılanmadığı için dışarıda, yarısı ise yurt dışında. Bu illetli yargı, hemen herkese hakkını geç de olsa teslim ederken demek ki sadece benim yargılamam mı sözde adil. Adliyenin o günkü sahipleri bugün yurt dışında hayatını yaşarken ben 1,5 yıldır dört duvarın arasında yaşıyorum ve benim bir yıl daha kalmam bekleniyor.''

Dilekçesinde, cezaevinde yaşamadığını sadece nefes aldığını ifade ettiğini ifade eden Seki, kendisinin bir maddeyle "sözde uyuşturucu temincisi" ilan edildiğini öne sürerek, "Benim üzerimden bu mahkumiyetle mesaj verildiğini düşünmeyen kimse var mıdır?'' diye sordu.

Seki, işlediği suçun mahkumu değil suçunun adının mahkumu olduğunu savunarak, "Benim suçum başka bir şey olsaydı geç de olsa adaleti hak etmiş olacaktım. Ruhun bile betonlaştığı yerden yargı görevi yapan hakimlere, savcılara sesleniyorum, vicdanlı, adaletli olursanız endişelenmeyin, adınız bu maddeye bulaşmaz. Sadece adaletli davranmış olursunuz. Ben bir illetten kurtuldum ama dört yanımı saran adaletsizlik illetinden kurtulmayı bekliyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar