Deniz Feneri Derneği'nden Kerkük'teki yetimlere iftar

KERKÜK (AA) - Deniz Feneri Derneği, Irak'ın Kerkük kentinde aralarında iç göçmenlerin de olduğu 450 yetim için toplu iftar verdi. Deniz Feneri Derneği Irak...

Google Haberlere Abone ol
Deniz Feneri Derneği'nden Kerkük'teki yetimlere iftar

KERKÜK (AA) - Deniz Feneri Derneği, Irak'ın Kerkük kentinde aralarında iç göçmenlerin de olduğu 450 yetim için toplu iftar verdi.

Deniz Feneri Derneği Irak Koordinatörü Hişam Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Deniz Feneri Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Iraklı yetimleri yalnız bırakmadı ve bu mübarek ayda bu minikleri bir sofrada topladı. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Kerkük'teki kardeşlik sofrasında bugün 450 yetim aynı lokmayı paylaştı. Bu sofrada bugün tüm yetimleri kardeş yaptık. Kimi patlama ve şiddet olaylarında kimi ise DAEŞ'ten kaçarken babalarını kaybederek yetim kaldı." ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki bölgelerden kaçarak Kerkük'e sığınan yetimlerin büyük bir bölümünün de iftara katıldığını ifade eden Avcı, ''Burada tüm yetimleri ve aynı kaderi paylaşanları kardeş yaptık. Enbar, Musul,Telafer, Diyala, Tuzhurmatu, Tazehurmatu ve Beşir yetimleri hepsi aynı sofrada oruçlarını açtı" diye konuştu.

Dernek, iftar programının sonunda yetim çocuklara oyuncak dağıttı.

Yorumlar