Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

- "(OHAL kararı alınması) Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlet olarak kendi öncelikleriyle böyle bir karar almıştır. Biz de bu kararın arkasındayız. Hükümetimizin yanındayız"

Google Haberlere Abone ol
Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Olağanüstü Hal (OHAL) kararının alınmasına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlet olarak kendi öncelikleriyle böyle bir karar almıştır. Biz de bu kararın arkasındayız. Hükümetimizin yanındayız." dedi.

Uysal, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, demokrasinin en uzun gecesinde darbe teşebbüsünün akamete uğratıldığına işaret etti.

Şerefli Türk ordusu içerisinde yuvalanmış bir grup darbeci zihniyetin, 15 Temmuz'da millet idaresini bir kenara bırakıp kendi iradesini silah zoruyla kabul ettirme girişiminin sonuçsuz kaldığını vurgulayan Uysal, "1960'tan başlayarak Türkiye'nin acı ile tecrübe ettiği darbeler, ordu içerisinde paralel bir komuta kademesince yeniden sahneye konulmak, dünü darbelerle çalınan ülkemizin geleceği de zapt edilmek istenmiştir." ifadesini kullandı.

Uysal, kendi emellerini ülkenin emellerinden önce gören zihniyetin çirkin ve hain girişiminin, milletin vakar ve ferasetiyle örselendiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Bu tehlikenin atlatılmış olmasından ötürü, bedeli ne olursa olsun ödemeye hazır olarak sokaklarda olan, darbeye karşı duran insanlarımıza minnet duyuyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Varlık nedeni milletin güvenliği olan askerimizi, milletin güvenliğine karşı kullanmaya yeltenen bu çirkin girişim, maalesef yüzlerce insanımızın hayatını kaybetmesine, şehadetine, bu milletin evlatlarının birbirine silah doğrultmasına neden olmuştur. 15 Temmuz gecesinden bu yana ödenen bedel, ülkemizin demokrasi hamuruna büyük katkı sunmuştur. İnsanımızın hayatını kaybetmesine sebep olanlar, demokrasinin maddi simgesi haline gelmiş gazi Meclisin savaş uçaklarıyla bombalanmasından sorumlu olanlar hiçbir suretle yüce Türk milletinin mensubu olamazlar. Milletin iradesiyle seçilmiş iktidarın demokratik teamüllere uygun olmayan, böyle bir yöntemle yönetimden el çektirilme teşebbüsünü kabul edemezdik."

Uysal, bu kritik aşamada tüm siyasi aktörler ve kurumların seçilmiş Cumhurbaşkanı ile hükümetin yanında olması gerektiğine dikkati çekti.

- OHAL ilan edilmesi

Uysal, hukuk ve anayasa çerçevesinde milleti feraha eriştirecek bütün tedbirlerin azami düzeyde alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Olağanüstü Hal kararının (OHAL) alındığını anımsatan Uysal, "Sadece ülkemizde değil, yakın zamanda Avrupa ülkelerinde de terör olayları sonrası meşru zeminde bu tür tasarruflarda bulunularak OHAL ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlet olarak kendi öncelikleriyle böyle bir karar almıştır. Biz de bu kararın arkasındayız. Hükümetimizin yanındayız." dedi.

Uysal, daha sonra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.

Yorumlar