Demokrat Parti Başkanlığı için Sanders'den Ellison’a destek

- Demokrat Partinin ABD başkan adaylığı için Clinton'a karşı yarışan Sanders, Temsilciler Meclisine seçilen ilk Müslüman Ellison'un Demokrat Parti Başkanı olması için çalışıyor

Google Haberlere Abone ol
Demokrat Parti Başkanlığı için Sanders'den Ellison’a destek

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanlık yarışında Demokrat Parti adaylığı için mücadele eden Bernie Sanders, ABD Kongresinin ilk Müslüman üyesi Keith Ellison’ın Demokrat Parti başkanı olması için kişisel web sitesi üzerinden imza kampanyası başlattı.

Ön seçimlerde Demokrat Parti adaylığı için Hilary Clinton ile mücadele eden Vermont Senatörü Sanders, kendisini destekleyen herkesin imza kampanyasına katılmasını istedi.

Yahudi asıllı Sanders, toplanan imzaları Demokrat Parti Yönetim Kuruluna sunacağını belirtti.

ABD Temsilciler Meclisine seçilen ilk Müslüman olan Minnesota Milletvekili Ellison, ön seçimlerde Clinton'u değil Sanders'i desteklediğini açıklamıştı.

Müslümanların ABD siyasetinde etkin olması gerektiğini belirten Ellison, konuşmalarında “Biz Müslümanların bu ülkeye kazandıracağı çok fazla değer var.” mesajı veriyor.

Ellison, açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ABD Diyanet Merkezini de ziyaret etmiş ve oy kullanabilecek bütün Müslüman ABD vatandaşlarını sandığa çağırmıştı.

Demokrat Parti Başkanlığı için yarışan diğer isimler arasında, Demokrat Partinin Başkan adayı olmak için yarışan Martin O'Malley ile Clinton'un Başkan Yardımcısı olarak gösterdiği Tim Kaine gibi isimlerde yer alıyor.

Yorumlar