"Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" Mitingi

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu: - ''Eğer bu hainler başarılı olsaydı, emperyalist güçlerin uşaklığını yaparak, ülkeyi kargaşaya sürükleyeceklerdi''

Google Haberlere Abone ol
"Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" Mitingi

EDİRNE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ''Eğer bu hainler başarılı olsaydı, emperyalist güçlerin uşaklığını yaparak, ülkeyi kargaşaya sürükleyeceklerdi.'' dedi.

Müezzinoğlu, Edirne Valiliği öncülüğünde Atatürk Anıtı'nda düzenlenen "Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz Mitingi"nde yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyarak tarih yazan vatandaşlara teşekkür etti.

Şimdiye kadar Çanakkale ruhunu tarih kitaplarından okuyup, atalarından dinlediklerini anlatan Müezzinoğlu, ''Gönlümüzde hep o ruhu yaşatmaya çalıştık, hissetmeye çalıştık, ama Rabbim o gece bizlere o ruhun ne olduğunu ispatlama fırsatı verdi. Gerçekten o akşam sokaklarda gençlerimizi, mert kadınlarımızı, ayakları olmayan koltuk değnekli kardeşlerimizi, dedeleri, nineleri gördüm. O uçakların bombardıman sesiyle yıkılan, ortalıkta dimdik duran anneleri gördüm, o annelerin duruşunda büyük Türk milletini gördüm, ne mutlu bu milletin evladı olana, ne mutlu size.'' diye konuştu.

Darbe girişimi gecesi 239 şehit verdiklerini, 2 bin 100 kişinin de gazi olduğunu aktaran Müezzinoğlu, bundan sonra şehitlerin ve gazilerin sorumluluğunun Türk milletinin üzerinde olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, ülkeyi kendilerine miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıkmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağını vurguladı.

O karanlık gecenin güçlü ve aydınlık sabahına hep beraber sahip çıktıklarını anlatan Müezzinoğlu, parti ayrımı olmadan her kesimden insanın vatanına, geleceğine ve kaderine sahip çıktığının altını çizdi.

Mehmet Müezzinoğlu, darbe girişiminde bulunan hainlerin tek yürek olan millet karşısında başarısız olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Ama bu millet niyeti okudu, cesaretiyle tankların önüne dikildi, siyasetçilere de mesajı verdi. MHP, CHP ve AK Parti olarak hep beraber mesajı aldık. Size layık olmak boynumuzun borcudur. Ne mutlu Asım'ın nesline, ne mutlu Atatürk'ün askerlerine. Bu millet, asker ruhuyla, Asım'ın nesli inancıyla da bayrağına da, vatanına da,ezanına sahip çıkmıştır. Ey hainler, ey düşman, bu milletten korkun."

- "Milleti hesaba katmadılar"

Edirne Valisi Günay Özdemir de 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine sahip çıktığı için millete teşekkür etti.

Türk halkının tarih boyunca birçok felaketlerle karşı karşıya kaldığını, ciddi bir olayda toplumun tüm kesinlerinin bir araya geldiğini anlatan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Milletimiz hayatları pahasına vatanına sahip çıkmıştır. Son yıllarda bu çete toplumun inançlarını, milli değerlerini, sosyal ve siyasal yapısını, ekonomisini, devletin kurumlarını, cumhuriyetin değerlerini yıpratmaya başlamış, bunda da başarılı olduğuna inanmaya başlamıştı. İnandı ki böyle bir hainliğe kalkıştı. Kendilerine bu planlar üst akıl tarafından verilmiş ve bunu gerçekleştirmeye başlamışlardı ama her şeyin milletin iradesinde olduğunu hesap edemediler." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise 15 Temmuz gecesi Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Haydi millet sokaklara" demesinin ardından sağcısı, solcusu herkesin sokağa çıktığını söyledi.

Türk milletinin asker kılığına girmiş bir avuç haine vatanı teslim etmemek için mücadele ettiğini hatırlatan Karaca, şunları söyledi:

"Bu millet Ankara'sıyla, İstanbul'uyla, doğusuyla, batısıyla kıyama durdu. 81 vilayetteki halkımızın sokağa çıkması İstanbul ve Ankara'daki yiğitlerimize güven, düşmanlarımıza da korku verdi. Allah hepinizden razı olsun, Rabbim niyetlerini kabul eylesin. Birileri marketlere, bankamatiklere koşarken, bu büyük millet memleket ve bayrak için gönül birliği içinde meydanlara koştu. Artık bu memlekette ne kaçacak bir Cumhurbaşkanı var, ne kaçacak Başbakan var, ne kaçacak siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, valiler, belediye başkanları ve ne de kaçacak bir millet var. Bu millet tankların, tüfeklerin, F-16'ların önüne hep beraber vücutlarını siper etti. Bu millet asker kılığına girmiş bir avuç haine vatanı teslim etmemek için mücadele etti.''

Programda, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ da konuşma yaptı.


Yorumlar