Demokrasi ve Şehitlere Saygı Karakucak Güreşleri

- FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar anısına düzenlenen güreşlerde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi ve Şehitlere Saygı Karakucak Güreşleri

AMASYA (AA) - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından "Demokrasi ve Şehitlere Saygı Karakucak Güreşleri" düzenlendi.

Amasya Valisi Salih Işık, Gümüşhacıköy Şehir Stadı'nda düzenlenen güreşler öncesinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye'nin görülmemiş bir ihanete sahne olduğunu fakat milletin birlik ve beraberliği sayesinde tehlikenin bertaraf edildiğini söyledi.

Hain darbe girişimi sonucunda 240 şehit ile 2 bini aşkın insanın gazi olduğunu anlatan Işık, "Şehitlerimizi rahmetle yadediyoruz. Gazilerimize Allah şifalar versin. Bugünkü güreşlerimizde bu manada anlam ifade ediyor. Demokrasi vurgusu yapılıyor, şehitlerimize saygı vurgusu yapılıyor." dedi.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol da Demokrasi ve Şehitlere Saygı Karakucak Güreşleri'nin çok anlam ifade ettiğini dile getirdi.

Güreşlerde Kırkpınar başpehlivanlarını ağırladıklarını bildiren Özyol, şunları kaydetti:

"Halkımız birlik ve beraberlik içerisinde güreşleri izliyor. Bizim de temennimiz, ay-yıldızlı bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamak. Bayramlarımızı coşku ile kutlamak. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile vatan uğruna binlerce kefensiz yatan şehidimizi, terör ve demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Darbeleri kınıyoruz, her türlü darbeye karşıyız. Yılmıyoruz, korkmuyoruz, sinmiyoruz, terörü lanetliyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde bayrağımızın altında kardeşçe yaşamak istiyoruz. Birlik ve beraberlik örneğini burada gösteriyoruz. Ülkemizin her köşesinde de bu kardeşliğimizin devam etmesini istiyoruz."

Güreşlerde başpehlivanlığı Recep Kara kazandı. Ali Rıza Kaya'nın ikinci olduğu güreşlerde üçüncülüğü ise Fatih Kambur ile Uğur Zengin paylaştı.

Kara, ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, güreşlerin 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına düzenlendiğini ifade ederek, "Güreşlerle dosta güven, düşmana korku salıyoruz. O yüzden bu tür organizasyonların devam etmesi lazım. Ben Kırkpınar'da kazandığım kemerimi de demokrasi şehitlerine adamıştım. Bugün de yine demokrasi şehitlerimiz adına güreştim. Allah mekanlarını cennet etsin." diye konuştu.

Güreşleri CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Kaymakam Hüseyin Tekin ile vatandaşlar da izledi.


Yorumlar