Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne doğru

- İstanbul'un değişik noktalarında "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderleri Yenikapı'da düzenlenecek mitinge davet etmesini olumlu bulduklarını belirtti - Demokrasi nöbeti tutan Akgün: - "Ülkeyi belki 15-20 yıl geri götürebilecek bu girişim karşısında, halkın farklı görüşteki kesimleri tek bir amaç altında toplandı. Omuz omuza verilmesi çok olumlu." - Demokrasi nöbeti tutan Aydoğan: - "Şu safhadan sonra CHP, MHP ve AK Parti diye bir ayrım yok. Herkesin mitinge gelmesini, canı gönülden desteklerim"

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne doğru

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un meydanlarında "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini olumlu bulduklarını belirtti.

Taksim Meydanı'ndaki nöbete katılan Bora Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan ve demokrasiye sahip çıkmanın önemli olduğu bugünlerde, Erdoğan'ın davetini çok doğru bulduğunu söyledi.

Bu tür olumlu davetlere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Akgün, "Darbe girişimi, halkımızı bir araya getirdi. Farklı görüşteki insanlar, tek ses oldu, tek çatı altında toplandı. Ülkeyi belki 15-20 yıl geri götürebilecek bu girişim karşısında, halkın farklı görüşteki kesimleri, tek bir amaç altında toplandı. Omuz omuza verilmesi çok olumlu." diye konuştu.

- "Bu miting, dünyaya ve siyonizme cevaptır"

"Demokrasi nöbeti" tutmak için Avusturya'nın başkenti Viyana'da gelen Şakir Atlan da Taksim'deki nöbeti yeğeniyle birlikte devralmaya geldiklerini belirterek, "Vatanımız için herkesin bir olması lazım. Hep birlikte bu ülkeyi kurtarmamız lazım. Recep Tayyip Erdoğan ne derse arkasındayız." dedi.

Darbe girişiminin yaşandığı akşamdan bu yana sokaklarda olduğunu ifade eden emekli Mehmet Balcı ise bu birlikteliği 60 yıldır beklediğini anlattı.

Bu birlikteliğin sürmesi gerektiğine dikkati çeken Balcı, "Bu kardeşlik havası, inşallah devam eder. Liderler bu mitinge katılmalı. Onlar kavga ettiği için bu darbe oldu. Kötü insanlar bu fırsatı değerlendirdi. Bu çağrı çok iyi bir şey. Bu miting, dünyaya ve siyonizme cevaptır, Müslümanların ayağa kalkışıdır." ifadelerini kullandı.

Hatice Özgür de Erdoğan'ın bu daveti birlik ve beraberlik için yaptığını kaydetti.

Mitingin hayırlara vesile olmasını dileyen Özgür, "Vatan için önemli olan birlikte olmak, beraber olmak. Liderler bu mitinge katılsın. Bu vatan bizim, hepimiz biriz. İnsanlar çok duyarlı. Şer bildiğimiz hayır, hayır bildiğimiz şer olabilir. Bu darbe girişimi, bizleri bir araya getirdi." dedi.

- "CHP, MHP ve AK Parti diye bir ayrım yok"

Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun önünde bekleyişine devam edenlerden Mehmet Aydoğan ise davetin çok güzel bir birlikteliğin başlangıcı olabileceğini belirtti.

Ülkenin ayrılıklardan çok birlikteliğe ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Aydoğan, "Şu safhadan sonra CHP, MHP ve AK Parti diye bir ayrım yok. Herkesin gelmesini, canı gönülden desteklerim" değerlendirmesini yaptı.

Gülcan Dinçer de Yenikapı'daki mitinge gideceklerini ve birliktelik adına herkesi orada görmek istediklerini söyledi.

Üsküdar'da emlakçılık yapan 33 yaşındaki Nilgün Sözer de Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman 'eve dönün' derse o zamana kadar demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini dile getirdi.

Sözer, şunları kaydetti:

"Bu bir parti işi değil, zaten tüm partiler destek vermek zorunda. Kısıklı'da tüm siyasi partiler olarak bir aradayız. Burada sadece AK Parti değil, MHP ve CHP'lileri de görüyoruz. Siyasi parti liderlerinin de Yenikapı'daki mitingde olması, tüm ülkenin yararına olacaktır."

- "Türkiye'nin her şeyden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var"

Darbe girişiminin ardından tepkisini göstermek için Bakü'den İstanbul'a geldiğini aktaran Azeri Dr. Telman Nusretoğlu ise Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi çok büyük bir saldırı altında olduğunu ifade etti.

Kurtuluş Savaşı haricinde Türkiye'nin son 2 asırdır yaşadığı en büyük tehlikelerden birinin 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu anlatan Nusretoğlu, "Bugün Türkiye'nin her şeyden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti liderlerine yaptığı çağrı, Türkiye'nin 2023 hedefleri adına önemli bir çağrıdır. Türkiye, Türk dünyasının kalesidir. Türkiye'nin güçlü olması Azerbaycan'ın ve İslam dünyasının güçlü olmasıdır. Bütün siyasi parti liderlerinin, pazar günü, yeni Türkiye için birlik mesajı vermelerini istiyoruz, bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Toplum olarak birbirimizi desteklememiz lazım"

Beşiktaş Meydanı'nda düzenlenen "demokrasi nöbeti"ne katılan Abdullah Yavlı da "Bu çağrıyı Türk demokrasisi açısından ve Avrupa'daki ülkelerin gerçekleri görmesi açısından da olumlu buluyorum. Liderler mitinge gelirse çok iyi olur. Biz inşallah gideceğiz." dedi.

Adana'dan İstanbul'a geldiğini ve 10 gündür meydanlarda olduğunu söyleyen Abbas Kenan Yoltan ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını çok olumlu buluyorum. Demokrasimiz için çok faydalı. Toplum olarak birbirimizi desteklememiz lazım." şeklinde konuştu.

Yorumlar