"Demokrasi ve Şehitler Mitingi" hazırlıkları

- Miting günü, emniyet güçleri haricinde, temizlik, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ve organizasyon ekibi dahil 13 bin kişi görev yapacak - Alanda 60 metre genişliğinde 16 metre yüksekliğinde sahne kurulacak, ses sistemi, led ekranlar ve arama noktalarındaki kapıları beslemek üzere 54 jeneratör kullanılacak

Google Haberlere Abone ol
"Demokrasi ve Şehitler Mitingi" hazırlıkları

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto eden eden vatandaşların günlerdir sürdükleri demokrasi nöbetlerini taçlandırmak için 7 Ağustos'ta düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nin hazırlıkları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Yenikapı'da pazar günü düzenlenecek mitingde, 60 metre genişliğinde, 16 metre yüksekliğinde sahne kurulacak. Alanda ses sistemi, led ekranlar ve arama noktalarındaki kapıları beslemek üzere 54 jeneratör kullanılacak. Ses sistemi için 300 kişilik bir ekip, 3 gün boyunca hazırlık yapacak. Aynı ekip miting günü de hizmet vermeye devam edecek.

Alanda 20 ses sistemi kulesi kurulacak ve 22 led ekranı yer alacak. Emniyet güçleri haricinde, temizlik, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi dahil 13 bin kişi mitingde görev yapacak.

Karayolu ile gelenler için Kazlıçeşme, Marmaray'la gelenler için Marmaray yönünde, deniz yolu ile gelenler için de deniz tarafından olmak üzere miting alanında 3 ana giriş kapısı olacak.

Ayrıca protokol, basın ve engelli vatandaşlar için de birer giriş noktası belirlendi. Miting günü, 102 kara, 1 deniz ambulansının yanı sıra ambulans helikopter de hazır bulundurulacak. Alanda 728 sağlık personeli görev yapacak, 20 itfaiye aracı görev için bekleyecek.

Deniz yoluyla miting alanına Silivri, Bakırköy, Yenikapı,Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar iskelelerinden hareket edilecek.

Otobüslerle gelen katılımcılar Kazlıçeşme'den Yenikapı Miting Alanına yürüyerek gelecek. Yaşlı ve çocuklar için 20 otobüs iki nokta arasında ring seferleri yapacak. Engelli vatandaşlar için tahsis edilen 50 otobüse Kazlıçeşme park alanı ayrıldı. Mitinge gelen vatandaşlar için su istasyonları ve ikram alanları da kurulacak.

Yorumlar