Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

- FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank için görev yaptığı YTÜ'nün Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezinde tören düzenlendi - Rektör Prof. Dr. Yüksek: - "İnsanımızın birbirine düşmesine sebep olan bu malum yapıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş, vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir"

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

İSTANBUL (AA) - Bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada 45 yaşında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank için görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) tören düzenlendi.

Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, İlhan Varank'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, omuzlar üzerinde sahneye getirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, vahim bir olay sonucunda hocalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Yüksek, "Ülkesinin birbirine kurşun sıkan askeri ile polisi arasında kalan ve çözüm arayan bir bilim adamının şehit olmasını anlamak ve anlam vermek gerçekten çok zor. İnsanımızın birbirine düşmesine sebep olan bu malum yapıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş, vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin hesap verme zamanı gelmiştir. Bu yapının sempatizanlarının da aklını başına alması, bundan sonra atacakları her adıma dikkat etmeleri ve bugün bizim yaptığımız gibi bu anlayışı lanetlemeleri gerekmektedir." diye konuştu.

Duaların ardından Prof. Dr. İlhan Varank için helallik istendi.

Kardeşi Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı törenin ardından Varank'ın naaşı cenaze namazının kılınacağı Fatih Camisi'ne götürüldü.

Bu arada, tören boyunca ailesinin ve yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü.

- Prof. Dr. İlhan Varank kimdir?

Necatibey Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Bursunu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapan Varank, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı.

Türkiye'ye döndükten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesinde çalışmaya başlayan Prof. Dr. İlhan Varank, YTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu.

Darbecilere tepki için sokağa çıkan İlhan Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbe girişimini protesto ederken, darbeciler tarafından açılan ateşle hayatını kaybetti. 1971 doğumlu olan Varank, evli ve iki çocuk babasıydı.


Yorumlar