Demokrasi şehidinin ismi Hatay'da sosyal tesiste yaşatılacak

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Özel Harekat Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in ismi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir sosyal tesise verildi

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi şehidinin ismi Hatay'da sosyal tesiste yaşatılacak

HATAY (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekat Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in ismi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde bir sosyal tesiste yaşatılacak.

Kırıkhan Belediyesi tarafından ilçede yaptırılan ve bugün Kurban Bayramı dolayısıyla açılışı gerçekleştirilen sosyal tesise şehit Güler'in adı verildi.

Sosyal tesiste gerçekleştirilen bayramlaşmaya şehit Güler'in ailesinin yanı sıra Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Süleyman Erdemir, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kırıkhan Kaymakamı Gözen, törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz'da ülkeye vurulmaya çalışılan darbeye karşı halkın tek yürek olduğunu kaydetti.

Halkın birlik ve güçlü olarak bir arada durdukça hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya gücü yetmeyeceğini ifade eden Gözen, ''Bunun içindirki her daim birlik olmamız gerekmektedir. Türkiye olarak bugüne kadar çok şehit verdik ama yılmadık. Bundan sonra da yılmayacağız. Gülşah kardeşimiz de bunlardan biridir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum'' dedi.

CHP Hatay Milletvekili Ertem de 15 Temmuz günü Gülşah Güler'in şehit edilmesinin yüreklerini yaktığını belirterek, şehit Güler'e Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz da 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna hayatını kaybeden Gülşah Güler’in ismini yeni yaptırdıkları sosyal tesise vererek ömür boyu yaşatmak istediklerini söyledi.

Şehit Özel Harekat Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in babası Hüseyin Güler ise Kurban Bayramı'nı hem buruk hem de sevinçle kutladıklarını belirtti.

Baba Güler, kızları olmadan ilk defa bir bayram geçirdiklerini ve bu durumun kendileri için çok acı olduğunu dile getirdi.

15 Temmuz’dan bu yana devlet büyüklerinin kendilerini hiç yalnız bırakmadığının altını çizen baba Güler, ''Acılarımıza bir nebze de ortak olarak hafiflettiler. Kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız da bu güzel tesise kızımızın ismini vererek bizleri çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Şehit annesi Emine Güler de ilçede bulunan sosyal tesise kızlarının adının verilmesinden dolayı gururlu ve mutlu olduğunu belirtti.

Yorumlar