'Demokrasi nöbeti' sürüyor

Kayseri, Yozgat, Sivas, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir'de vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü

Google Haberlere Abone ol
'Demokrasi nöbeti' sürüyor
Kayseri, Yozgat, Sivas, Kırıkkale, Nevşehir ve Kırşehir'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan FETÖ aleyhine slogan attı.

Vatandaşları selamlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür etti. Yazar Ferudun Özdemir de konuşma yaptı.

Yozgat

Yozgat'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.
Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, sık sık FETÖ aleyhine sloganlar atıldı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.

Sivas

Kent meydanındaki valilik önünde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'ye tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Vatandaşların "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attığı programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Çocuklar tarafından "vatan" konulu şiirlerin okunduğu etkinlikte, Sivas Belediyesi Mehter Takımı konser verdi.

Kırıkkale

Kırıkkale'de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Dik dur, eğilme, Kırıkkale seninle", "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attı.

Din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Nevşehir

Nevşehir’de, FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Diriliş Meydanı’nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran binlerce kişi, "Darbeciler halka hesap verecek" sloganları attı, sık sık tekbir getirdi.

Meydanda, Nevşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Ezgi ilahi grubu tarafından, "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara dinletiler sunuldu.

Din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu alanda, belediye görevlilerince vatandaşlara kumanya ve su dağıtıldı.

Nöbete, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Alay Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, İl Müftüsü Yakup Öztürk ile bazı belde belediye başkanları da katıldı.

Kırşehir

Kırşehir Cacabey Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'daki darbe girişimini protesto etti.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dua okunmasının ardından Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kubilay Kolukırık şefliğindeki Tasavvufi Halk Müziği Korosu konser verdi.

Meydanın "Ulubatlı Hasan'ı oldu"

FETÖ'nün darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden itibaren eline aldığı büyük Türk bayrağı ile demokrasi nöbetine ara vermeden devam eden ve her gün sabah namazına kadar bayrağı dalgalandıran dönerci ustası Umut Yedigül, başta protokol üyeleri olmak üzere herkesin ilgisini çekti.

Meydandaki vatandaşlar tarafından "Ulubatlı Hasan" diye çağrılan Yedigül, bugün de bayrağıyla nöbetini sürdürdü.

Öte yandan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini anlatan fotoğraf sergisini gezdi.

Yorumlar