Demokrasi nöbetçilerine restoranlardan yemek ikramı

- TÜRES, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara yemek ikramında bulunmaya devam ediyor - TÜRES Genel Başkanı Bingöl: - "Dernek üyelerimize bir duyuru yaptık. Bulundukları semtlerde ve illerde, bu vatandaşlarımıza imkanları ölçüsünde ücretsiz yiyecek ve içecek dağıtılmasını istedik" - "Bunu yapmamızdaki sebep, milletimize olan vefa duygumuzdandır. Başkomutan eve girin diyene kadar yardımda bulunmaya devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Demokrasi nöbetçilerine restoranlardan yemek ikramı

İSTANBUL (AA) - Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Birliği Derneği (TÜRES), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara yemek ikramında bulunmaya devam ediyor.

TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe teşebbüsünün ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla vatandaşların sokaklara döküldüğünü hatırlatarak, Cumhuriyet ve dünya tarihinde böyle bir direnişin görülmediğini anlattı.

Bingöl, darbecilerin hesabının tutmadığını ifade ederek, "Darbeciler şunu düşündü galiba; vatandaş iki tank görünce korkup evlerine kaçar. Fakat halkın direnişi, bu yöndeki tüm inanışları ortadan kaldırdı. Vatandaş, Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın bir sözüyle tankların üzerine yürüdü ve üzerine çıktı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, vatandaşlara sokakları boş bırakmaması çağrısını hatırlatan Bingöl, vatandaşların sokakları terk etmemesi üzerine, ortaya birtakım ihtiyaçlar çıktığını anlattı.

Bingöl, bu ihtiyaçların içerisinde en önemlisinin yiyecek ve içecek olduğunu vurgulayarak, "İnsanlar meydanları doldurunca, ilk birkaç gün sonra bu insanların yeme içme ihtiyaçları doğdu. TÜRES olarak biz bunu gördük. Türkiye çapında 250 üyesi bulunan bir dernek olarak, hemen harekete geçtik. Dernek üyelerimize bir duyuru yaptık. Bulundukları semtlerde ve illerde, bu vatandaşlarımıza imkanları ölçüsünde ücretsiz yiyecek ve içecek dağıtılmasını istedik. Ben de Ramazan Bingöl olarak burada şerbet ve lahmacun dağıttım. O günden beri de hemen hemen her gün meydanlardayız. Bunu yapmamızdaki sebep, milletimize olan vefa duygumuzdandır. Bu bizim görevimiz. Herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşündüğümüz için de yapmaya devam ediyoruz. Başkomutan eve girin diyene kadar, yardımda bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu tür yardımları dile getirenlerin reklam yapmakla suçlandığına dikkati çeken Bingöl, bu tür söylemlerin doğru olmadığını ifade etti.

Bingöl, bunu belirtmekteki amaçlarının reklam olmadığını aktararak, şunları kaydetti:

"Bizim amacımız safımızı belli etmektir. Bir de örnek olmaktır. Bizim buradaki insanları canlı tutmamız gerekiyor. O yüzden biz bunu reklam için yapmıyoruz. Örnek olsun diye yapıyoruz. Örnek oldu da. Çünkü bizim paylaşımlarımızın ardından iş adamı ve vatandaşlar. 'Parasını verelim, bizim için de dağıtın' diye bize mesajlar gelmeye başladı. Bu herkesin davası bu yüzden herkesin gücü nispetinde katkıda bulunması lazım. Bakın dün gece Esenler'deki nöbet çadırına uğradım. Orada bir vatandaş yanında getirdiği semaverde yaptığı çayı, isteyenlere ikram ediyor. Vatan millet sevgisini ben burada sorgularım. Bu adamın yaptığı bir reklam mıdır? Bu adam safını belirlemiştir. Gücü yettiği ölçüde yardım yapmaktadır. Yardım yapanlara da 'reklam yapıyor' diyenler, bu işi baltalamaya çalışanlardır."

Bu darbenin kimler tarafından yapılmaya çalışıldığı açık ve net olduğunu dile getiren Bingöl, demokrasiye aykırı olan bu hain saldırıyı kınadıklarını sözlerine ekledi.


Yorumlar