Demiryolları otlardan temizlenecek

- TCDD 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki demiryolu hatlarında yabancı ot temizliği yapılacak - Bu kapsamda, ilaçlama yapılacak bölgelere 10 gün süreyle vatandaşların yaklaşmaması istendi

Google Haberlere Abone ol
Demiryolları otlardan temizlenecek

GAZİANTEP (AA) - TCDD 6. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanındaki demiryolu hatlarında kimyasal ilaçlamayla yabani ot temizliği yapılacağı, bu kapsamda vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmamaları için 10 gün süreyle demiryolu çevresine yaklaşmamaları gerektiği bildirildi.

TCDD 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Adana-Mersin-Toprakkale İskenderun-Fevzipaşa-İslahiye-Köprüagzı-K.Maraş-Narlı-Gaziantep-Karkamış-Yenice-Ulukışla-Konya-Horozluhan gar ve istasyonları ile istasyonlar arası demiryolu hattının yabancı otlardan temizleneceği belirtildi.

Açıklamada, 27 Mayısta Adana-Toprakkale-İskenderun arasında başlayacak çalışmalarda kimyasal metotla güzergahta ilaçlama yapılacağı, kullanılacak ilaçların zehirli olması nedeniyle ilaçlamayı müteakip 10 gün süreyle demiryolu çevresine ve hatlara, bölge halkının yaklaşmaması gerektiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, 30 Mayısta Kahramanmarş-Köprüağzı- Narlı-Gaziantep arasında, 31 Mayısta Gaziantep-Karkamış-Gaziantep arasında, 1 Haziranda ise Gaziantep- Fevzipaşa-Adana arasındaki hatlarda ilaçlama yapılacak.

Yorumlar