Demirtaş'ın yargılandığı dava

- HDP Sözcüsü Bilgen: - "Uluslararası heyetlerin duruşma salonuna girmelerinin engellenmesi kabul edilemez"

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'ın yargılandığı dava

ANKARA (AA) - HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davanın duruşmasına yabancı heyet üyelerinin girişine izin verilmemesinin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Bilgen, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın yargılandığı Sincan’daki duruşmayı izlemelerine güvenlik nedeniyle izin verilmeyen yabancı heyet üyeleriyle parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Yabancı heyetin alınmadığı Demirtaş'ın yargılandığı davanın duruşmasına katılmak üzere farklı illerden Ankara’ya hareket eden parti temsilcilerinin de engellendiğini öne süren Bilgen, "Temsilcilerimizin araçları henüz Ankara’ya hareket etmeden illerinde durdurulmuştur. Araçları bağlanarak Ankara’ya gelmeleri engellenmiştir." dedi.

Yargılamanın adil yapılmasının temel şartlarından birinin, yerli ve yabancı ayrımı yapılmaksızın herkese duruşmayı izleme imkanı sağlanması olduğunu belirten Bilgen, "Bu ceza hukukunda önemli bir koşuldur. Bu imkan dün de bugün de engellenmiştir.” ifadesini kullandı.

Gazetecilerin duruşma salonuna girişinin de engellendiğini ileri süren Bilgen, Mahkeme Başkanı'nın sadece sarı basın kartlı basın mensuplarının salona girebileceğini ilan ettiğini aktardı.

Bilgen, şöyle konuştu:

"Uluslararası heyetlerin engellenmesi, avukat da olsalar parlamenter de olsalar sivil toplumdan da gelmiş olsalar duruşma salonuna girmelerinin Türkiye hukukunda hiçbir karşılığı olmayan, somut anlam ifade etmeyen akreditasyon gibi bir gerekçeyle engellenmiş olması kabul edilemez."

Yorumlar