Demirtaş'ın "Sokak çağrısı''na siyasilerden sert tepki

- AK Parti Van İl Başkanı Soğanda: - "6-7 Ekim olaylarında halkı sokağa çağırdılar. Ne olduğunu gördük. Sözde haklarını savunmak için direnişe geçeceklermiş. Bu halk artık oyunlara gelmiyor. Neyin ne olduğunun çok iyi farkındadır" - HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın: - "Böyle bir çağrının acı tecrübesini daha önce yaşadık. Yeni bir çağrı yine gözyaşlarının akmasına neden olacaktır. Geçmişte büyük sıkıntılar yaşayan halkımızın bundan sonra böyle çağrılara ilgi göstermeyeceğini tahmin ediyoruz" - Memur-Sen Bitlis Temsilcisi Durak: - "Bugün bu şartlarda halkın kesinlikle sokağa çıkmayacağı aşikardır. Çünkü halkımız huzur istiyor. Huzurun temin edilmesi için de atılacak adımların doğru olması gerekiyor. Eğer bir hak elde edilecekse de bunun yolu doğru seçilmelidir. Yapılan bu çağrıya halkımız kesinlikle karşılık vermeyecektir"

Google Haberlere Abone ol
Demirtaş'ın "Sokak çağrısı''na siyasilerden sert tepki

VAN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 6-7 Ekim olaylarını çağrıştıran açıklamalarına, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tepki gösterdi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6-7 Ekim olayları sırasında terörün yüzünü bir kez daha gören insanların bu çağrıya kulak vermeyeceğini belirtti.

Demirtaş'ın çağrısının bir direniş değil, yakıp yıkma çağrısı olduğunu vurgulayan Soğanda, şöyle konuştu:

"6-7 Ekim olaylarında halkı sokağa çağırdılar. Ne olduğunu gördük. Bizim 27 günlük demokrasi ve milli irade nöbetimiz de bir tane çiçeğe zarar geldi mi? İlimizde çalışan polisimiz, askerimiz biri bizden rahatsız oldu mu? Bunlar ne yapıyorlar, yakmakla yıkmakla meşguller. Sözde haklarını savunmak için direnişe geleceklermiş. Bu halk artık oyunlara gelmiyor. Neyin ne olduğunu çok iyi farkındadır. Demirtaşın çağrısının yanıtsız kalacağı düşüncesindeyim. Halkımız artık bunlara itibar etmiyor."

- "Karşılık bulmayacağına inanıyoruz"

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın ise Demirtaş'ın çağrısının doğru bir yaklaşım olmadığını, halkın da buna ilgi göstermeyeceğini bildirdi.

6-7 Ekim Kobani olayları sırasında yapılan çağrının sonuçlarının ortada olduğunu anımsatan Sayğın,

"Böyle bir çağrının acı tecrübesini daha önce yaşadık. Yeni bir çağrı da yine gözyaşlarının akmasına neden olacaktır. Geçmişte büyük sıkıntılar yaşayan halkımızın bundan sonra böyle çağrılara ilgi göstermeyeceğini tahmin ediyoruz. O dönemde halk bunların gerçek yüzünü görmemişti. Ancak Kobani olaylarından günümüze kadar yaşanan gelişmeler onların gerçek yüzünü ortaya çıkardı ve halk da bunu gördü. Bu nedenle çağrının karşılık bulmayacağına inanıyoruz. İnsanların çağrıya itibar etmemesini istiyoruz." diye konuştu.

- "Halkımız huzur istiyor"

Memur-Sen Bitlis Temsilcisi Cabir Durak, halkın sokaklara dökülmesi için haklı gerekçelerin olması gerektiğini vurgulayarak, toplumda şu anda kutuplaşma yerine ciddi bir uzlaşıya ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için de halkın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Durak, "Bugün bu şartlarda halkın sokağa çıkmayacağı aşikardır. Çünkü halkımız huzur istiyor. Huzurun temin edilmesi için de atılacak adımların doğru olması gerekiyor. Eğer bir hak elde edilecekse de bunun yolu doğru seçilmelidir. Yapılan bu çağrıya halkımız kesinlikle karşılık vermeyecektir. Kaos ortamında birçok vatandaşımızın can ve mal güvenliği olmayacaktır. Yine zarar görecek kesim halktır. Bu tür provokatif çağrılara halkımızın kulak vermeyeceği ortadadır. Hele böyle acı bir tecrübeden sonra, bu ve buna benzer çağrılar kesinlikle karşılık bulmayacak. Halk, geleceğinde sıkıntı gördüğü için 15 Temmuz'da meydanları doldurdu. Haklı gerekçeler vardı. Şu anda hayati unsurlarımızı etkileyecek bir durum yok." ifadesini kullandı.

Bitlis İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Cengiz ise 15 Temmuz sürecinden sonra halkın yek vücut olan yapısının bir daha bozulacağına inanmadıklarını belirtti.

Cengiz, "Cumhurbaşkanlığı sürecindeki olumlu Demirtaş'a bu yakışmadı. Bu tür şeylerin zemini Meclis'tir, Meclis'te çözülmesi lazım. Bu çağrının karşılık bulacağına inanmıyorum. Her şey iyi giderken bu çağrı şık değil. 21. yüzyılda eylemlerin yeri sokak değil, Meclis'tir. Bunu doğru bulmuyorum. Halkımızın bu çağrıya karşılık vermeyeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Yorumlar